Cristiano Ronaldon edustamalle saudiseuralle napsahti raju sanktio – rästissä satojen tuhansien eurojen maksut

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on antanut Cristiano Ronaldon edustamalle Al-Nassrille kiellon rekisteröidä uusia pelaajia, kertoo The Mirror.

Kiellon syynä on jättämättä jääneet lisämaksut koskien Leicester Citystä Saudi-Arabiaan siirtyneen Ahmed Musan siirtoa. Musa siirtyi Al-Nassriin vuonna 2018 reilun 16,3 miljoonan euron summalla. Musa pelasi seurassa 60 ottelua ja voitti mestaruuden, mutta hänet päästettiin lähtemään vapaana agenttina kahta vuotta myöhemmin.

Fifan päätöksen mukaan Al-Nassr jätti maksamatta 460 000 euroa suoritusbonuksia Leicester Citylle. Alustava päätös tehtiin jo lokakuussa 2021, jolloin seuraa varoitettiin mahdollisesta siirtokiellosta, mikäli se ei pulittaisi maksuja Leicesterille. 

Al-Nassr ei ole mitä ilmeisimmin maksanut summaa, joten joukkueelle asetettiin uusien pelaajien rekisteröimiskielto. Se koskee kotimaan sekä ulkomaan siirtoja. Fifan päätöksessä todetaan, että kielto kestää kolmen peräkkäisen siirtoikkunan ajan. Al-Nassria on myös varoitettu, että tapaus siirretään Fifan kurinpitokomitealle, mikäli Leicester ei saa saataviaan.

Saudi-Arabian mestaruuden yhdeksän kertaa voittanut Al-Nassr on tiedottanut, että se aikoo maksaa rästit pois Leicesterille, jotta se saa kumottua kiellon.

Lue myös:

    Uusimmat