Zlatanin, 39, kunto häkellytti tiedemiehenkin – antoi kovan arvion ruotsalaistähden tulevaisuudesta

0:36
Videolla näytteitä Zlatanista Los Angeles Galaxyn paidassa - ja ilman paitaa.

AC Milanin Zlatan Ibrahimovic lähestyy jo neljänkympin etappia, mutta hän on fyysisesti huipputikissä. Se aiheuttaa laajaa ihmettelyä. 

Kaksi vuotta sitten arvuuteltiin, että jatkuuko Zlatan Ibrahimovicin ura ylipäätään. Hän vaihtoi Manchester Unitedista MLS:n Los Angeles Galaxyyn. 

Mitä vielä? Zlatan on elämänsä iskussa, eikä lopettamisesta ole tietoakaan. 

Ibrahimovic teki Galaxyssä 56 ottelussa 52 maalia. Uudessa seurassaan AC Milanissa hän on pakuttanut 20 pelissä 14 maalia. 

Expressen haastatteli ruotsalaista fysiologian professoria Björn Ekblomia, joka oli erittäin vaikuttunut jalkapalloilijan fysiikasta. 

Ekblom muistutti, että usein pidempään pelanneet pelaajat ovat puolustajia, mutta Zlatan on hyökkääjänä poikkeus. 

– Nykyjalkapallossa hyökkääjiltäkin vaaditaan paljon puolustuspelissä. Zlatan on sikälikin lähes ainutlaatuinen. 

Polvivamma terävöitti harjoittelua

Zlatanin kunnon taustalla ovat esimerkiksi henkilökohtaiset harjoitusohjelmat, oma autonkuljettaja ja hiljentyminen luonnossa. 

Zlatan kärsi vakavasta polvivammasta 2017, mutta hän onnistui kuntouttamaan itsensä ja palasi kehiin. Sen jälkeen hän keskittyi entistä enemmän kuntonsa vaalimiseen. 

Milanin joukkuekavereiden mukaan Zlatan on harjoituksissa ensimmäinen ja lähtee viimeisenä. 

– Hän on 39-vuotias ja voittanut lähes kaiken mahdollisen, mutta hän lyö silti kaiken likoon. Samalla hän pakottaa muut tekemään töitä enemmän päästäkseen samalle tasolle, joukkuekaveri Samu Castillejo sanoi. 

Voi jatkaa vielä vuosia

Zlatanin sopimus umpeutuu tänä vuonna, mutta Milanin urheilujohtaja Paolo Maldini on ilmaissut halunsa jatkosopimukseen. 

– Luulen, että hän voi jatkaa tällä tasolla vielä 3–4 vuotta roolissa, jossa ei tarvitse juosta kovin paljon. Se puoli aiheuttaa eniten ongelmia, Ekblom arvioi. 

– Voimataso on kuitenkin uskomaton. Hän on niin kovassa kunnossa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja