Mainos

Costa Rican ex-presidentti eristysvankeuteen

Ex-presidentin epäillään hyötyneen laittomasti suomalaispankista saadusta lainasta, jota käytettiin Suomen kehitysapuvaroin tuettuun sairaalalaitteiden hankintaan.

Costan Rican entinen presidentti Rafael Angel Calderon on määrätty yhdeksäksi kuukaudeksi ns. ehkäisevään eristysvankeuteen. Calderon pidetään vankilassa, kun viranomaiset selvittelevät Keski-Amerikassa sijaitsevan Costa Rican historian suurinta lahjusskandaalia.

Uutistoimisto DPA:n mukaan Calderonin epäillään hyötyneen laittomasti suomalaispankista saadusta lainasta, jota käytettiin Suomen kehitysapuvaroin tuettuun sairaalalaitteiden hankintaan. Calderon on kiistänyt lahjussyytteet.

Costa Rica oikeusministeri Patricia Vega ilmoitti, että Calderon siirretään La Reforman vankilaan, joka sijaitsee pääkaupungin San Josen pohjoispuolella. Vegan mukaan vankilassa entiselle presidentille on varattu selli, jossa hän ei ole kosketuksessa vankilan 2000 muun asukin kanssa.

Calderonin asianajajat olivat ehdottaneet, että Calderon määrättäisiin tutkimusten ajaksi kotiarestiin, mutta tähän tuomioistuin ei suostunut.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.