Mainos

Costa Concordian matkustajat uhmasivat miehistöä: "Olisimme hukkuneet kuin rotat"

Matkustajien kauhunhetket ovat nousseet uudelleen otsikoihin, kun yli kaksi vuotta sitten tapahtunutta Costa Concordian laivaturmaa puidaan oikeudessa Toscanassa.

Ensimmäisiä matkustajia kuultiin oikeudessa eilen.

Turmasta selvinneet ovat kertoneet oikeudelle tajunneensa jo laivalla, että miehistö yritti lähettää heitä ”ansaan”. He ovat kertoneet selvinneensä, koska uhmasivat miehistön käskyä palata hytteihin, kun turma tapahtui.

Eräs matkustaja sanoi pelänneensä ”kuolevansa kuin rotta”, jos hän olisi palannut hyttiinsä. Nainen kertoo laivalla olleen valtava paniikki ja raivo, sillä miehistö väitti pitkään laivalla olevan teknisiä ongelmia. Matkustajia kehotettiin palaamaan hytteihinsä ja olemaan rauhassa.

– Matkustajat löivät nyrkkiä pöytään ravintolassa. Eräs lapsi parkui isänsä sylissä. Meille kerrottiin, että kyseessä on vain tekninen vika, mutta me emme uskoneet. Laiva kallistui. Päätin olla menemättä hyttiini, pelkäsin, että kuolen kuin rotta.

Toinen matkustaja kertoo, kuinka sähkökatkoksen iskiessä matkustajat jäivät oman onnensa nojaan. Moni pakeni uloimmille kansille ja etsi pelastusliivit itse.

– Kaikki muuttui hetkessä. Onnellinen ja jännittynyt olotila muuttui paniikiksi. Oli pimeää, kaatuilimme, kukaan ei auttanut meille. Miehistö ei puhunut kunnolla englantia eikä italiaa.

Matkustajat kertoivat oikeudelle kärsivänsä edelleen paniikkikohtauksista ja ahdistuksesta.

Matkustajalaiva osui kiviin ja kaatui tammikuussa 2012. 32 ihmistä kuoli onnettomuudessa, josta syytetään laivan kapteenia Francesco Schettinoa.

Hänen epäillään ohjanneen laivansa tarkoituksella lähelle saarta tehdäkseen tervehdyksen vanhalle tuttavalleen. Kapteeni pakeni laivasta ensimmäisten joukossa. Häntä odottaa pitkä vankeustuomio.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.