Mainos

Correan vaalivoitto varmistui Ecuadorissa

Vasemmistolaisesta ohjelmastaan huolimatta Correa ei kaavaile maan energiavarojen kansallistamista, vaan kertoi avustajansa välityksellä olevansa avoin ulkomaisten yritysten investoinneille.

Ecuadorin presidentinvaalien voittajaksi on julistettu Rafael Correa. Keskusvaalilautakunnan mukaan voitto oli selvä, vaikka kymmenes äänistä oli vielä laskematta.

Vasemmistolainen Correa oli saanut lasketuista äänistä liki 56 prosenttia, kun hänen vastaehdokkaansa Alvaro Noboan äänimäärä oli jäänyt 42,1 prosenttiin.

Vasemmistolaisesta ohjelmastaan huolimatta Correa ei kaavaile maan energiavarojen kansallistamista. Hän kertoi avustajansa välityksellä olevansa avoin ulkomaisten yritysten investoinneille.

- Riskialttiit investoinnit vaativat yksityistä pääomaa, sillä valtio ei voi käyttää varojaan riskialttiisiin hankkeisiin, Correan avustaja Carlos Pareja huomautti.

Correa on aiemmin kertonut Ecuadorin uudistavan jäsenyytensä öljyntuottajamaiden järjestössä Opecissa. Ecuador on Etelä-Amerikan viidenneksi suurin öljyntuottaja, joka tuottaa noin 270 000 tynnyriä raakaöljyä päivittäin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.