Mainos

Compaqin omistajat äänestävät HP-fuusiosta

Compaqin omistajat äänestävät tänään fuusiosta Hewlett-Packardin kanssa. Ennakkotulosten mukaan HP:n omistajat äänestivät eilen fuusion puolesta

Compaqin omistajat äänestävät tänään ehdotuksesta fuusioitua Hewlett-Packardin kanssa.


Tietokoneyhtiö Compaqin osakkeenomistajat äänestävät tänään vuorostaan fuusiosta Hewlett-Packardin kanssa. Ennakko-odotusten mukaan äänestyksestä oli tulossa rauhallisempi kuin HP:ssa, koska Compaqin osakkeenomistajien keskuudessa ei ole samanlaista järjestäytynyttä oppositiota kuin HP:ssa. Niin ikään ennakkoon on arvioitu, että Compaqin omistajat hyväksyvät fuusion.

HP:n omistajat näyttivät hyväksyneen fuusion omalta osaltaan jo eilen, mutta lopullisen äänestystuloksen selviäminen vie ainakin kaksi viikkoa. Syynä on mittava tarkistuslaskenta, jossa selvitetään, etteivät noin 900 000 osakkeenomistajaa ole käyttäneet äänioikeuttaan useampaan kuin yhteen kertaan.

Toteutuessaan Hewlett-Packardin ja Compaqin fuusio merkitsisi sitä, että nykyisin maailman johtava tietokoneyhtiö IBM saa vakavan kilpailijan. Yhdistyneiden HP:n ja Compaqin liikevaihto kohoaisi 80 miljardiin dollariin, mikä tekisi siitä alallaan maailman suurimman. Viime vuonna kumpikin yhtiö supisti henkilökuntaansa tuhansilla työntekijöillä ja kummankin yhtiön liikevaihto supistui.

HP ja Compaq ilmoittivat yhdistymisaikeestaan viime syyskuun alussa. Sen jälkeen HP:n osakkeen hinta on vajonnut 19 prosenttia ja Compaqin 10 prosenttia. Samaan aikaan IBM:n kurssi on ollut nousussa.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.