Mainos

Clinton valmistelee vastahyökkäystä seksiskandaalissa

Presidentti Bill Clinton on avustajineen aloittamassa vastahyökkäystä seksiskandaalissa, joka saattaa jopa suistaa hänet virastaan.

Clinton on pyytänyt useita veteraanipoliitikkoja avukseen torjuakseen syytökset, joiden mukaan hänellä oli suhde Valkoisen talon nuoreen naisavustajaan. Clinton on joutunut niin ahtaalle skandaalissa, että demokraattisen puolueen johtoon kuuluva Leon Panetta puhui sunnuntaina avoimesti Clintonin mahdollisesta erosta.

Clinton on ystävilleen myöntänyt, että hän oli kiintynyt Lewinskyyn tämän ollessa palkattomana harjoittelijana Valkoisessa talossa 1995, kertoi Washington Post lehti sunnuntaina. Suhde ei kuitenkaan koskaan ollut Clintonin mukaan seksuaalinen. Clinton vakuuttaa lehden mukaan ystävilleen, että Lewinskyn väitteet seksisuhteesta ovat mielikuvitusta ja kerskailua.

Clintonin avuksi seksiskandaalia selvittelemään on pyydetty mm. entinen korkea hallitusvirkailija Mickey Kantor. Valkoisen talon yhteysjohtaja Ann Lewis sekä Clintonin kärkineuvonantajiin kuuluvat Rahm Emanuel ja Paul Begala oli sunnuntaina kutsuttu selvittelemään jupakkaa television keskusteluohjelmiin. Clintonin neuvonantajat valmistelevat hyökkäystä myös Monica Lewinskyä itseään vastaan, kertoi Washington Post. Clintonin leirissä odotettiin vain tietoa siitä, pääseekö Lewinsky sopimukseen syytesuojasta neuvotteluissa erikoissyyttäjä Kenneth Starrin kanssa.

Lewinskyn asianajaja William Ginsburg sanoi sunnuntaina, että hänen asiakkaansa "haluaa kuollakseen" kertoa oman tarinansa Starrille. Toistaiseksi neuvottelut syytesuojasta kuitenkin jatkuvat. Amerikkalaisissa lehdissä on jo aiemmin kerrottu, että Lewinsky on valmis kertomaan seksisuhteestaan Clintoniin, jos hänelle taataan syytekoskemattomuus. Lewinsky ei sen sijaan lehtien mukaan aio sanoa, että Clinton olisi kehottanut häntä antamaan vääriä tietoja suhteesta.

Raskauttavimpana piirteenä seksiskandaalissa on pidetty nimen omaan sitä, että Clintonin on kerrottu kehottaneen Lewinskyä antamaan vääriä tietoja valaehtoisessa lausunnossa erikoissyyttäjä Starrille. Alun perin Starrin tehtävänä oli tutkia ns. Whitewater-juttua, joka liittyy Clintonin maakauppoihin ennen presidenttikautta. Äskettäin Starrin valtuuksia laajennettiin, niin että hän voi kuulustella myös Lewinskyä.

Starr nauhoitti salaa Lewinskyn ja tämän ystävättären puhelinkeskusteluja. Niissä Lewinsky lehtitietojen mukaan kertoilee seksisuhteesta Clintoniin sekä presidentin ja tämän asianajajan Vernon Jordanin ponnisteluista saada hänet valehtelemaan suhteesta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.