Mainos

Clinton toiveikkaampi Lähi-idän rauhan syntymisestä

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton sanoo, että Israelin ja palestiinalaisten välillä on tapahtunut jonkin verran edistymistä Camp Davidissa meneillään olevan Lähi-idän huippukokouksen aikana. Kokousta isännöivä Clinton kuitenkin painottaa, että rauhansopimuksen synnystä ei ole varmuutta.

Bill Clinton ja Jasser Arafat

Clintonin mukaan neuvottelut ovat vaikeimmat, joissa hän on koskaan ollut sovittelijana. Clinton sanoi New York Daily News -lehden eilisessä haastattelussa olevansa toiveikkaampi kuin kokouksen alussa. Clinton kertoi myös, että hän toivoo voivansa pitää kiinni aikomuksestaan matkustaa keskiviikkona Japaniin, missä järjestetään teollisuusmaiden johtajien G8-kokous.

Lähi-idän huippukokouksen kulusta kantautui eilen ristiriitaisia tietoja. Israel kertoi kokouksen ajautuneen kriisiin, vaikka palestiinalaiset diplomaattilähteet olivat hieman aiemmin kertoneet edistymisestä. Neuvotteluja on käyty viime viikon tiistaista lähtien Israelin pääministerin Ehud Barakin ja palestiinalaisten johtajan Jasser Arafatin johdolla.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.