Mainos

Clinton painostaa Pakistania demokratiaan ja siviilihallintoon

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton päätti tänään viisipäiväisen vierailunsa Intiassa. Clinton lensi Bombaystä kohti Pakistanin pääkaupunkia Islamabadia. Clinton viipyy Pakistanissa vain muutaman tunnin. Hän tapaa maassa viime lokakuussa vallan kaapanneen kenraali Pervez Musharrafin ja puhuu pakistanilaisille television välityksellä.

Clinton on ilmoittanut jo etukäteen aikovansa painostaa Pakistanin sotilasjohtoa palauttamaan maahan siviilihallinnon ja demokratian. Toinen keskustelujen pääaihe on Intian ja Pakistanin kiista Kashmirista. Kenraali Musarraf ilmoitti Clintonin vierailun alla, että Pakistanissa järjestetään ensi vuonna paikallisvaalit ja lupasi parlamenttivaalien olevan vuorossa sen jälkeen. Clintonin edustajien mukaan ilmoitus oli tervetullut, mutta riittämätön.

Yhdysvaltain presidentin vierailu näkyi Islamabadissa jo aamulla valtaisina turvatoimina. Arviolta 5000 sotilasta ja poliisia oli komennettu valvomaan järjestystä pääkaupungissa. Turvatoimiin saattoi liittyä myös se seikka, että Clinton lähti matkaan Intiasta pienellä suihkukoneella, jossa ei ollut Yhdysvaltain presidenttiin viittaavia tunnuksia.
(STT-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.