Ciara-myrsky riepottelee Brittein saaria – Valioliigan suurseura perui ottelunsa, Lontoo sulkee keskeiset puistonsa, jättitulvat uhkaavat

Britanniassa ja Irlannissa varauduttiin sunnuntaina Ciara-myrskyn riepotukseen. Myrskyn arvioitiin häiritsevän juna- ja maantieyhteyksiä, katkovan sähköjä ja tuovan mukanaan suuria omaisuusvahinkoja.

Ciaran röykytys ei rajoitu vain saarivaltioihin, vaan siitä arvioitiin saavan osansa myös Ranskan, Belgian, Hollannin, Sveitsin ja Saksan. Sekä Belgiassa että Hollannissa peruttiin sunnuntaina kaikki maiden pääsarjojen jalkapallo-ottelut myrskyn vuoksi. Tänään jalkapallon Englannin Valioliigan kärkiseura Manchester City ilmoitti, ettei päivän ottelua West Hamia vastaan pystytä pelaamaan.

Brittejä neuvottiin sunnuntaina jättämään junamatkat väliin, jos ne eivät ole aivan välttämättömiä, koska luvassa on pahoja peruutuksia, jotka kestävät aina maanantaihin saakka. Useat junayhtiöt varautuivat myrskyyn jo ennalta laskemalla junien nopeutta ja perumalla vuoroja.

Lontoossa peruttiin juoksutapahtuma, johon oli ilmoittautunut noin 25 000 juoksijaa, samalla kun pääkaupungissa varauduttiin sulkemaan kaikki keskeiset puistot.

Britannian meteorologian laitos varoitti, että maan länsi- ja luoteisrannikolla on erittäin suuri tulvariski.

Ranskan rannikolla varauduttiin niin ikään myrskytuuliin ja Brysselin lentokentällä Belgiassa peruttiin varotoimena kuutisenkymmentä lentoa.

Lue myös:

    Uusimmat