Christina varoittaa odottavia äitejä – yksi tavallinen oire voi paljastaa harvinaisen raskaushäiriön ja pelastaa vauvan hengen

0:42

Tuore äiti varoittaa odottavia äitejä kovasta kutinasta. Oiretta ei kannata jättää huomioimatta, sillä siinä voi olla kyse jostakin vakavasta.

Uuden teknologian avulla raskauden pystyy selvittämään syljestä! Katso ylläolevalta videolta, miten laite toimii!

28-vuotias Christina DePino oli jo ylittänyt raskausaikansa puolivälin, kun hänen ihonsa alkoi kutista, kertovat Sun ja Global News. Ensin nainen ajatteli sen olevan vain tavallista, turpoamisesta johtuvaa kutinaa. Laskettu aika alkoi kuitenkin lähestyä, eikä kutina poistunut – se muuttui vain voimakkaammaksi.

– Kutina, joka alkoi käsistäni ja jaloistani, alkoi muuttua voimakkaammaksi kämmenissäni ja jalkapohjissani, hän kertoo Global Newsille.

– Se oli pahinta öisin. Kutina oli niin intensiivistä, että heräsin enkä kyennyt enää nukahtamaan.

"Jos olet raskaana ja kutiset todella pahasti, älä jätä sitä huomioimatta!"

34. raskausviikolla Christina jakoi huolensa kutinasta Facebookiin. Ensin hän ei välittänyt ystäviensä kehotuksista hakeutua lääkäriin vaivan takia. Oireet kuitenkin pahenivat.

Pian Christina jakoi Facebookiin myös toisen päivityksen tilanteesta.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Jos olet raskaana ja kutiset todella pahasti, älä jätä sitä huomioimatta! Minulla alkoi kova kutina muutama viikko sitten (se piti minut hereillä öisin), mutta kiitos pienen Facebook-valituksen ja Jenniferin, Britneyn ja Monican kehotusten, menin tutkimuksiin ja sain selville, että minulla oli raskauskolestaasi. Se on periaatteessa harmiton minulle – paitsi se hullu kutina – mutta joka olisi voinut aiheuttaa kohtukuoleman 37. viikolla, Christina selittää Facebookissa.

Christinan käly huomasi ensimmäisenä Facebookissa, että oireet voisivat viitata harvinaiseen maksahäiriöön. Christinan sai pian saman diagnoosin lääkärissä, ja synnytys aloitettiin 37. viikolla. Terve tyttö, Lexa Rae syntyi 28. maaliskuuta 2017.

– Heti, kun pidin kaunista tyttövauvaani sylissäni, kaikki, mitä saatoin ajatella, oli, mitä jos? Mitä jos en olisi valittanut Facebookissa? Mitä jos kukaan ei olisi kertonut minulle?


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Harvinainen raskaushäiriö

Christinan Facebook-julkaisu levisi sosiaalisessa mediassa laajalle. Tuoreeen äidin mukaan hänen täytyi saada myös muut tietämään riskistä. Christine sanoo, että raskauskolestaasi on niin harvinainen, että jotkut lääkärit saattavat ajatella kutinan olevan vain tavallinen osa raskautta.

Terveyskirjaston mukaan raskauskolestaasi eli raskaushepatoosi on raskaushäiriö, jossa iho alkaa kutista ja maksaentsyymien tai sappihappojen pitoisuus veressä alkaa suurentua. Maksahäiriö todetaan noin 1–1,5 prosentilla raskaana olevista naisista. Raskaushepatoosi puhkeaa usein 30. raskausviikon jälkeen tuntemattomasta syystä.

Raskaushepatoosiin liittyy pieni sikiön kuoleman vaara, ja siksi äiti voidaan ottaa sairaalaan seurantaan. Tarvittaessa synnytys käynnistetään 1–2 viikkoa ennen laskettua aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja