Susie Wolff vie FIA:n oikeuteen – Lewis Hamilton asettui tukijoukkoihin: "Kuinka voit luottaa tähän lajiin?"

Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin vaimo Susie Wolff on päättänyt viedä Kansainvälisen autoliiton FIA:n oikeuteen aviopariin kohdistuneisiin viimevuotisiin syytöksiin liittyen.

Susie ja Toto Wolff nousivat kohun keskelle viime vuoden lopulla, kun FIA ilmoitti aloittaneensa tutkinnan avioparista. Business F1 -lehden tietojen mukaan monet tallipomot olivat huolissaan siitä, että Mercedes-pomo Toto Wolff ja Formula One Groupin (F1G) alaista F1 Academy -sarjaa johtava Susie Wolff jakaisivat luottamuksellista tietoa.

Susie Wolff kertoi keskiviikkona medialle, että hän haastanut FIA:n oikeuteen sittemmin perättömiksi todettuihin syytöksiin liittyen.

– Tunnen, että nyt on tärkeämpää kuin koskaan nostaa sopimaton käytös framille ja varmistaa, että ihmiset joutuvat vastuuseen. Vaikka jotkut saattavat ajatella, että hiljaisuus vapauttaa heidät vastuusta, niin ei ole, Wolff perusteli.

Mercedeksen pitkäaikainen tähtikuljettaja Lewis Hamilton asettui torstain mediatilaisuudessa Wolffin tukijoukkoihin.

– Rakastan sitä, että hän nousee taistelemaan tätä maailmaa vastaan, koska tässä lajissa on paljon vastuullisuuden puutetta FIA:n ja suljettujen ovien takana tapahtuvien asioiden osalta, Hamilton totesi.

F1-sarja on pyörinyt talven aikana kohujen keskellä myös muualta osin kuin Wolffeihin liittyvän tutkinnan osalta. Red Bull -pomo Christian Horner oli kauden alla sisäisen tutkinnan kohteena epäasiallisesta käytöksestä ja myös FIA-pomo Mohammed Ben Sulayemia tutkittiin F1-kisatuloksiin sotkeutumisesta.

Sittemmin sekä Horner ja Ben Sulayem selvisivät tutkinnoistaan puhtain paperein.

FIA:n toiminta ei suoraan sanottuna kerää Hamiltonilta kovinkaan suuria kehuja tällä hetkellä.

– Ei ole läpinäkyvyyttä, eikä todellista vastuullisuutta. Me tarvitsemme sitä. Uskon, että fanitkin tarvitsevat sitä. Kuinka voit luottaa tähän lajiin ja siihen, mitä täällä tapahtuu? Hamilton kommentoi.

– Tämä on yhä miesvaltainen laji. Elämme ajassa, jossa viesti on, että jos teet valituksen saat potkut. Se on kamalaa. Meidän on varmistettava, että pysymme uskollisena perusarvoille.

Lue myös:

    Uusimmat