Mainos

Christensen myönsi oikeudessa poliisimurhan

Kaksi poliisia lokakuussa surmanneen tanskalaisen Steen Christensenin oikeudenkäynti sujui tänään vaudilla, ja päivän aikana ehdittiin kuulla jo todistajia.

Surmansa saaneiden poliisien omaiset vaativat oikeudessa 100 000 markan vahingonkorvauksia henkisistä kärsimyksistä. Christensen myönsi vaatimukset, samoin kuin sen, että hän joutuisi maksamaan valtiolle aiheutuneet kustannukset, liki 60 000 markkaa.

Tanskalainen Steen Christensen tunnustaa murhanneensa kaksi virantoimituksessa ollutta suomalaispoliisia viime lokakuussa Helsingissä. Puolustuskyvyttömien, aseettomien poliisien murha oli todistajan mukaan ollut teloitus. Christensen ampui harkitusti maahan komentamiaan miehiä päähän. Yhteensä laukauksia oli viisi. Helsingin käräjäoikeudessa on aamupäivällä käyty läpi murhayön tapahtumia ja sitä, miten Tanskassa vankilomalla karannut Christensen tuli Suomeen viime syyskuussa.

Christensen on kertonut, että törmäsi poliisipartioon 22. lokakuuta ollessaan pakomatkalla hotelliryöstön jälkeen. Hän esittää, että ensimmäinen laukaus oli vahinko, mutta ei esittänyt vielä, miksi ampui muut laukaukset. Syyttäjän mukaan Christensen ymmärsi, että hän jäisi kiinni ryöstöstä ja ryhtyi siinä tilanteessa mihin ryhtyi.

Poliisisurmien käsittely Helsingin käräjäoikeudessa jatkuu huomiselle saakka. Oikeus kuulee lukuisia todistajia.
(STT-MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.