CHL-välierä peruuntui, mutta Tappara ei jää lepäämään laakereillaan – "Kaikki olivat valmistautuneet pelaamaan"

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola on harmissaan siitä, että Tapparan CHL-välieräottelu peruuntui saksalaisvastustaja Red Bull Münchenin koronakaranteenin vuoksi.

Münchenin joukkue asetettiin Saksan viranomaisten toimesta karanteeniin joukkueessa havaitun yhden omikron-variantin aiheuttaman koronatartunnan vuoksi. CHL ilmoitti ottelun peruuntumisesta vain neljä tuntia ennen ottelun alkua.

– Olimme Münchenissä hotellissa ja suurin osa vielä päiväunilla. Meidän organisaatiostamme tuli tieto, että nyt on ottelu peruttu. Sitten otimme kapteenistoa koolle ja kävimme läpi, miten ilta jatkuu, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola kertoo MTV Urheilulle Münchenistä.

Vaikka illan ottelu peruuntuikin, halusivat Tapparan pelaajat jäälle. Pelaajat ilmoittivat valmennukselle haluavansa pitää jääharjoitukset peruuntuneen pelin sijasta.

– Olemme menossa vielä harjoittelemaan Münchenin halliin vielä. Olemme illan tässä ja huomenna lennämme takaisin kotiin. Valmentajana haluaa tietysti heitä (pelaajia) kunnioittaa.

– Pelaajat sanoivat, ettei sitä viitsi huoneessakaan kökkiä, kun ei kukaan viitsi tietenkään ihmisten ilmoille lähteä. Totesimme, että mennään kunnioittamaan Münchenin perinteikästä hallia ja saamme hyvän treenin aikaan, Tapola sanoo.

Ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana CHL:n välieriin edennyt Tappara odotti tiukkaa koitosta innolla, joten pelin peruuntuminen oli luonnollisesti valtava pettymys. Tapola toivoo, että finaalipaikasta pystytään taistelemaan vielä urheilullisesti.

– Pettymys oli tietysti iso. Kaikki olivat valmistautuneet pelaamaan. Jokainen haluaa pelata tämmöisiä pelejä. Luotamme siihen, että peli pelataan Tampereella – oli se sitten yksi tai kaksi – ja saamme ratkaistua, kumpi on parempi, Tapola toivoo.

Lue myös:

    Uusimmat