Mainos

CHL:n palkintorahat kasvamassa huomattaviin summiin – miten tämä näkyy Suomessa? "Luulisi kiinnostavan"

2:33
Videolla JYPin CHL:n mestaruudeen luotsannut Marko Virtanen ja ex-pelaaja Petteri Nokelainen puhuvat Mestarien liigan tulevaisuudesta.

Jääkiekon Mestarien liigassa CHL:ssä ruotsalaisseura Frölunda juhli mestaruutta, kun se kaatoi tiistaina pelatussa finaalissa saksalaisen Red Bull Münchenin lukemin 3-1. C Moren studiossa CHL-mestariluotsi Marko Virtanen ja ex-pelaaja Petteri Nokelainen pohtivat sitä, miten muun muassa hurjasti kasvava palkintopotti vaikuttaa suomalaisseurojen kiinnostukseen sarjaa kohtaan?

Frölunda kuittasi mestaruuden myötä yhteensä 365 000 euron palkintosumman. Finaalin hävinnyt osapuoli, Red Bull München, nappasi sekin 225 000 euron palkintopotin.

– Jos karrikoidaan, niin voittajalle tuo tietää noin 300 000 euron nettotuloja. Se taas meinaa yhtä tai kahta 1-2 ketjun pelaajaa seuraavalle vuodelle, viime vuonna JYPin CHL-mestariksi luotsannut Marko Virtanen mietti C Moren studiossa.

– Puhutaan siis huomattavista rahoista, ainakin Suomen mittapuussa, Virtanen nyökyttelee.

– Ja jos mennään neljä vuotta eteenpäin, minne sopimus jatkuu, niin silloin ollaan jo ihan merkittävissä summissa, Nokelainen jatkaa ja lisää perään:

– Luulisi kiinnostavan.

Nokelainen viittaa CHL:n tulevaisuuteen ja kasvaviin rahasummiin.

Tällä kaudella Mestarien liigassa jaettiin palkintorahaa yhteensä 1,74 miljoonaa euroa. Viiden vuoden perioodilla summat kasvavat huomattavasti.

Kaudella 2022-23 CHL:n mestari kuittaa voittajana peräti 720 000 euroa. Tuolloin palkintorahaa on jaossa peräti 3,46 miljoonaa euroa.

”Selkeä steppi eteenpäin”

Nokelaisen mukaan CHL on mennyt konseptina eteenpäin. Sarjassa on kuitenkin kehityskohteita.

– Pelipäivät pitäisi rauhoittaa vielä paremmin. Kansallisten sarjojen pitäisi pitää kunnon taukoja – ihan jo sen takia, että katseet kääntyisivät kunnolla CHL:ään. Ymmärrän toki vasta-argumentit, eivätkä nuo ole yksinkertaisia asioita. Mutta sitä kautta voitaisiin nostaa liigaa isosti ylöspäin, Nokelainen ehdottaa.

Viime kaudella Virtanen koki JYPin kanssa pelisuman ja tuolloiset ongelmakohdat.

JYPin finaalipaikka tiesi sitä, että jyväskyläläisseura joutui armottoman peliruuhkan keskelle. Hurrikaanilauma joutui tekemään radikaaleja ratkaisuja, muun muassa peluuttamaan junioripainotteista joukkuetta SM-liigassa IFK:ta vastaan, jotta se pystyi takaamaan iskukykyisen joukkueen finaaliin ruotsalaisseura Växjö'tä vastaan.

– Tänä vuonna (CHL:ssä) on otettu selkeä steppi eteenpäin. Toki, tässä on myös se, että eri maissa pelataan eri määrä pelejä. Se on yksi ongelma myös, Virtanen muistuttaa.

Ensi kaudella CHL:ssä on mukana yhteensä neljä suomalaisjoukkuetta. Suomalaisseurojen määrä pienenee yhdellä joukkueella, sillä Sveitsi ohitti Suomen rankingissa, saaden yhden maapaikan enemmän. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja