Mainos

Cheek ei aio pyörtää lopettamispäätöstään: ”Olen pitkillä nauloilla naulannut tämän arkun kiinni”

2:18

Jare Tiihonen halusi kaapia Cheekin tarinan viimeiset rippeet ennen uransa lopettamista.

Cheek eli Jare Tiihonen on tiennyt jo muutaman vuoden ajan, miten hän aikoo lopettaa uransa. Uransa päättämisestä keskiviikkona kertoneen Tiihosen mukaan ajatus kypsyi loppuvuodesta 2014, kun hän oli pitkällä keikkatauolla. Tuolloin hänestä tuntui, että kaikki oli jo tehty ja annettu.

– Sitten keksin, että albumi, kirja ja elokuva. Kaavitaan vielä viimeiset, mitä tässä tarinassa on jäljellä. Toinen vaihtoehto olisi ollut lopettaa silloin, mutta olen iloinen, että tämä meni näin. Pitkä loppusoitto, artisti kertoo STT:lle.

Tiihonen on viitannut uransa lopettamiseen useasti viime vuosina. Hän on myös vihjannut aiemmin, että vuonna 2015 ilmestynyt Alpha Omega -levy jäisi hänen viimeisekseen.

Huipulta pääsee vain alas

Tiihonen ei anna lupauksia tai vihjauksia takaportin auki jättämisestä Cheekin mahdolliselle jatkolle.

– Ainoa asia, jota tulee ikävä, on keikkailu. Se on aina siistiä. On tosi paljon asioita, joita ei todellakaan tule ikävä, paineet ja kaikki. Jengi tuntee minut systemaattisena ja sanansa pitävänä tyyppinä. Kun sanon jotain, teen sen. Kyllä mä olen pitkillä nauloilla naulannut tämän arkun kiinni.

Tiihosen mukaan hänen päätään on yritetty kääntää, mutta hän haluaa lopettaa huipulla.

– Toiset artistit ovat sanoneet, että et voi nyt lopettaa, olet urasi piikissä, olet nyt parhaimmillasi. Mutta eikö silloin ole hyvä lopettaa, ennen kuin alkaa toistaa itseään ja tehdä jotain yhdentekevää? Piikistä ei ole muuta tietä kuin alas.

Tiihonen ei kadu mitään

Cheek nähdään viimeistä kertaa keikkalavalla elokuussa kotikaupungissaan Lahdessa. Viimeisen konsertin jälkeen Tiihonen aikoo pitää pitkän loman, mutta sen tarkemmin hän ei tulevaisuudensuunnitelmiaan avaa.

– Sitten mietitään miltä tuntuu, jos vaikka löytyisi joku uusi unelma vielä joskus. Kyllähän jotain täytyy tehdä, ettei vain tylsisty himassa ja pelaa pleikkaria.

Tiihoselta on tiedusteltu useissa haastatteluissa hänen isyyshaaveistaan. Räppäri on myöntänyt haluavansa vaimon ja lapsia joskus tulevaisuudessa, mutta suunnitelmat perheenperustamisesta eivät hänen mukaansa liity lopettamispäätökseen.

– En ole ajatellut sellaista muuten kuin siltä kannalta, että minulla on ollut vain yksi prioriteetti elämässä, ja kun se poistuu, voi tulla tilaa jollekin muulle. Oli se mitä tahansa.

Hän kertoo, ettei kadu urallaan mitään.

– Mutta jos joku hävettää, niin ne ensimmäiset omakustannelevyt ja enkkuräpellykset, hän viittaa takavuosina englanniksi tekemäänsä musiikkiin.

– Toisaalta olen iloinen, että olen ollut niin huono ja pystynyt kehittymään, siinä näkee sen taipaleen.

Cheek vierailee Possen finaalijaksossa lauantaina 18.11. klo 20!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.