Uransa lopettava Cheek MTV:lle: "Se polku, mitä lähdin kulkemaan, on nyt kuljettu"

Cheek päättää uransa Lahden mäkimontussa 2:18

Cheek kertoi vuonna 2017 MTV:lle, että ajatus uran lopettamisesta on kytenyt hänen mielessään jo usean vuoden ajan. 

Rap-artisti Cheek, oikealta nimeltään Jare Tiihonen, ilmoitti keskiviikkona 15. marraskuuta 2017 lopettavansa uransa. Cheek kertoo MTV:n haastattelussa, että ajatus uran lopettamisesta on ollut hänen mielessään jo jonkin aikaa. 

35-vuotiaan artistin ura lähti todelliseen nousuun vuoden 2012 Vain elämää -ohjelman jälkeen. Cheekin mukaan ohjelman myötä tullut suosio lisäsi kierroksia hänen uraansa ja tekemisen vauhti kasvoi koko ajan.

– Kaikki mitä tehtiin onnistui. Kaikki meni hienosti ja toteutettiin niitä unelmia, minkä ei olisi koskaan uskonut olevan mahdollista.

Kun mikään ei tuntunut enää miltään

Loppuvuodesta 2014 räppäri jäi tauolle. Hän kertoo, että tauon aikana syntyi ajatus siitä, että elämä voisi olla jotain muutakin kuin vaan musiikkia.  

– Olin niin pitkään painanu sitä samaa latua vaan. Sitten tajusin hyvin nopeasti, että ei se mikään vuoden tauko riitä siihen, että ajattelisi jotain muuta tai olisi jotain muuta. Tajusin, että tauko ei auta siihen. 

Tauon aikana tuli myös riittämättömyyden tunne. Cheek ei tiennyt, mitä voisi seuraavaksi tehdä. Artisti oli julkaissut jo kymmenen sooloalbumia sekä muita levyjä. Hänestä tuntui, että on antanut jo kaiken.  

– Tuntui, että se Cheekin tarina rupesi olemaan raportoitu. 

Cheek kertoo, että eräänä iltana hänen mieleensä välähti uusi idea. Hän mietti, että voisi tehdä trilogian joka koostuisi albumista, kirjasta sekä elokuvasta ja ne kaikki kertoisivat saman tarinan. 

Idean mukana tuli uusi inspiraatio, jonka tuloksena syntyi Alpha Omega -albumi, JHT Musta lammas -kirja sekä Veljeni vartija -elokuva, jonka ensi-ilta on ensi vuoden tammikuussa. Trilogia on Cheekin mukaan hänen pitkä loppusoittonsa.

– Se polku mitä lähdin vuonna 2014 kulkemaan on nyt about kuljettu ja nyt olisi aika viimeiselle keikalle.

Viimeinen keikka suunnitteilla

Cheek painottaa, että hänen uransa ei lopu tänään, vaan hän kertoo nyt viimeisestä keikastaan. Artistin kaikkien aikojen viimeinen keikka tulee olemaan 25. elokuuta 2018 Lahden Mäkimontussa. Tällä hetkellä hän keskittyy viimeisen spektaakkelin suunnittelemiseen.

– Siinä on paljon tehtävää. Ja ehkä jopa tehdään vielä Veljeni vartija -elokuvaan jotain biisiä ja ehkä joku jäähyväisrundikin vielä tuohon. 

Cheek kertoo, että on varma päätöksestään ja hänen musiikkiaan ei ensi vuoden elokuun jälkeen tulla kuulemaan. Hänen mukaansa omaan päähänkään ei voi jättää takaporttia siihen, että hän tekisi vielä joskus paluun. 

– Kyllä tämä pitää nyt naulaa kiinni ja itsekin uskoa siihen. Tuntuu, että ystävät joille olen kertonut asiasta eivät meinaa uskoa mua. Mutta kyllä jos jotain päätän, niin sitten pidän niistä kiinni. 

Artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2017

Lue myös:

    Uusimmat