Cheek Veljeni vartija -elokuvasta MTV:lle: "Siinä kohdassa pidän sormia korvissa"

Hiphop-tähti Cheek puhuu MTV:n haastattelussa muun muassa Veljeni vartija -elokuvasta ja uran päättymisen lähestymisestä.

Cheek eli Jare Tiihonen, 36, paketoi Cheekin tarinan näyttävästi. Räppäri nousee viimeisen kerran lavalle Lahdessa elokuun lopulla.

Alpha Omega -albumista (2015) alkanut kolmiosainen saaga, jonka toinen osa oli JHT Musta lammas -elämäkertakirja (Otava 2016), saa päätöksensä Cheekin elämästä kertovan Veljeni vartija -elokuvan myötä.

LISÄÄ AIHEESTA:
Cheek lopettaa uransa

– En odota, että tämä olisi joku maailman kaikkien aikojen paras elokuva. Minun mielestäni elokuvasta tuli hyvä, ja nyt kun on vähän aistinut ihmisten tunnelmia, niin jengillä on ollut sama fiilis, Cheek sanoo MTV.fin haastattelussa.

– Elokuvan tapahtumissa asiat ovat tosia. Joitain asioita on kuitenkin helpompi kuvata erilaisella tapahtumalla. Mitään ei ole kuvalla kuitenkaan vääristetty. Asiapitoisuudessa kaikki pääteemat ovat totta, räppäri pyörittelee vastausta kysymykseen Veljeni vartijan tapahtumien todenperäisyydestä.

Ensimmäinen kohtaus Cheek-elokuvasta julki – tältä se näyttää 0:42

Yhdessä elokuvan kohtauksessa Cheek tajuaa väkivallan järjettömyyden melko myöhäisessä vaiheessa elämäänsä.

– Kyllä ne oivallukset on oikeasti tehty jo hyvin paljon aiemmin. Siinä JP (ohjaaja JP Siili) on ottanut vapauksia tarinan kanssa, Tiihonen kertoo.

– Mutta se oli ihan ok koko ajan. Minä kerroin tarinan ja JP teki elokuvan.

"Toivottavasti se ymmärretään myötähäpeäjuttuna"

Cheek kertoo, että muutamasta kohtauksesta hän olisi voinut keskustella ohjaajan kanssa.

– Kyllä sinne jäi pari kohtausta, joista olisin voinut vääntää kättä. Esimerkiksi kohtaus, jossa räppään englanniksi. Olen nähnyt elokuvan kuusi kertaa. Siinä kohtauksessa pidän aina sormia korvissa, Tiihonen sanoo.

– Se on vähän sellainen myötähäpeäkohtaus. Mutta toisaalta, näen senkin funktion. Toivottavasti katsojatkin ymmärtävät sen enemmän sellaisena myötähäpeäjuttuna eikä niin, että olisin helkkarin ylpeä siitä, että on vedetty päin persettä jossain Hakkapeliitta-patsaalla.

Kyseessä on kuitenkin osa Cheekin elämäntarinaa.

– Ehkä juuri se, että on noin huono räppäämään ja homma on noin alkeellista, on osa elokuvallista draaman kaarta, Tiihonen naurahtaa.

Jare Tiihosen ura Cheekinä päättyy elokuussa kahteen Valot sammuu -jättikonserttiin Lahden mäkimontussa.

Ennen Cheek-tarinan loppua räppärin maailmaan voi tutustua valkokankaalla, mutta hiphop-tähti nähdään toukokuussa vielä areenakeikoilla eri puolilla Suomea. Kesällä Cheek tekee myös 14 festarikeikkaa.

– Minusta tuntuu, että Cheek on jo räpännyt kaikista Cheekin aiheista. Se on se iso seinä, mikä on tullut vastaan. Jos tuntuu siltä, että joku juttu pitää julkaista, niin sitten julkaisen. Mutta ei ole tullut yhtään ideaa, josta ei olisi laulua tehty, Tiihonen toteaa.

– Saattaa olla, että kokoelmalevy julkaistaan elokuun korvilla. Yhtään kokoelmaa ei ole vielä tehty, joten ehkä ura pitää paketoida sillä tavalla.

Cheek kertoo, että lomareissua uran päättymisen jälkeen ei ole vielä varattu.

– Asiat ovat hyvin pitkälti auki. Pienen kotistudion aion rakentaa. Olen miettinyt, että olisi kiva opetella soittamaan eri soittimia. Musiikki kiinnostaa aina. Tuotantopuolikin voisi olla kivaa, mutta mitään ajatuksia en ole lyönyt vielä lukkoon, Tiihonen linjaa.

– Ehkä ensin pitää tulla tylsää ja sitten tulee se tarmo, että haluaa tehdä jotakin. Ehkä se sitten löytyy se oikea juttu.

---

Veljeni vartija saa ensi-iltansa keskiviikkona 31. tammikuuta 2018. Lisätietoa elokuvasta löytyy muun muassa täältä.


Cheek kertoo suunnitelmistaan ennen jäähyväiskeikkaa 1:25

Cheek kertoo uransa lopettamispäätöksestä MTV:lle 4:39

Lue myös:

    Uusimmat