Takasiko Ferrarin ovela juonittelu Charles Leclercille paalun? Red Bull -pomo antoi oman versionsa

Tulosruutu: Ferrarin Charles Leclerc paalulle Ranskassa

Ferrari pelasi ovelaa tiimipeliä Ranskan GP:n aika-ajossa, kun Carlos Sainz tarjosi imuapua Charles Leclercille. Monacolainen täräytti ykköseksi ja jätti MM-sarjaa johtavan Max Verstappenin kakkosruutuun. Red Bullin pomo Christian Horner ei kuitenkaan usko, että imuapu oli ratkaisevassa roolissa.

Leclerc repäisi lopulta kolmen kymmenyksen eron Verstappeniin (+0,304). Leclerc sai aika-ajon päätösosiossa apuja Ferrarin toiselta kuljettajalta Sainzilta, joka starttaa moottoriosavaihdostan myötä sunnuntain kisaan joukon hänniltä.

Ferrari käytti Sainzia pelinappulana, sillä espanjalainen ei ajanut ollenkaan kunnon kierroksia aika-ajon päätösosiossa. Sainz sijoitti itsensä Leclercin eteen Paul Ricardin radan takasuoralla. Kun Leclerc sai hänet kiinni, Sainz poistui ajolinjalta.

Mutta oliko imuapu ratkaisevassa roolissa? Ei, uskoo Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner.

– Ilman sitä olisimme olleet ehkä kymmenyksen tai puolitoista kymmenystä lähempänä. Ferrarilla oli niskaote, kun puhutaan yhdestä aikakierroksesta, Horner myönsi Sky Sportsille.

Horner viittasi samalla siihen, miten Red Bullin perjantaiset kisavedot antoivat lupauksia aurinkoisesta huomisesta. Red Bull lähti viikonloppuun eriävällä taktiikalla Ferrariin nähden.

– Heillä on ehkä hieman enemmän pitoa, kun taas me vedämme pienemmillä siivillä. Huomenna nähdään, että mikä toimii ja mikä ei, Horner pohti.

Red Bullin lähtöasetelmat ovat hyvät, sillä Verstappenin lisäksi Sergio Perez on aivan Leclercin tuntumassa. Meksikolainen oli lauantain aika-ajossa kolmas.

Lue myös:

    Uusimmat