Turva-autot ja Mercedeksen ongelmat aiheuttivat Valtteri Bottakselle suurta päänvaivaa – "Olin huolestunut"

Valtteri Bottas avasi F1-kauden upeasti voitolla, mutta suomalaiskuskin kilpailu ei kuitenkaan ollut kaikista helpoin. Lukuisat turva-autot ja Mercedeksen sensoriongelmat pitivät Bottaksen varpaillaan.

Bottas aloitti kilpailun vahvasti, mutta Max Verstappenin keskeytyksen myötä Lewis Hamilton nousi nopeasti suomalaisen kantaan. Verstappenin lisäksi myös moni muu joutui keskeyttämään ja turva-auto nähtiin radalla peräti kolmesti.

– Oli todellakin aika paljon painetta koko kilpailun ajan. Yksi turva-auto oli vielä ihan okei, mutta viimeisen turva-auton kohdalla ajattelin, että ”älä viitsi, taas”, Bottas summaa F1:n haastattelussa.

Lukuisat turva-autot toivat Bottasta läpi kisan jahdanneen Hamiltonin aina aivan iskuetäisyydelle.

– Lewis sai niin monta mahdollisuutta ottaa kärkipaikan, jos olisin tehnyt pienenkin virheen. Hän oli todella nopea tänään, mutta minä onnistuin pitämään pakan kasassa ja kontrollin läpi kisan. Ei ole parempaa tapaa aloittaa kautta, Bottas hymyilee.

Bottas ja Hamilton saivat kilpailun aikana myös huolestuttavia viestejä Mercedeksen varikkomuurilta. Molemmat Mercedekset kärsivät vaihdelaatikon sensoriviasta, jonka vuoksi Bottas ja Hamilton joutuivat hieman säästelemään vauhtiaan. Bottas myöntää pelänneensä keskeytystä.

– Meidän piti hallita autoa aika paljon, emmekä voineet käyttää kaikkia kanttareita. Jossain kohtaa olin hieman huolestunut, että pysyykö kaikki kunnossa, mutta selvisimme maaliin, Bottas sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat