Onko Charles Leclerc jo mestariainesta? Ferrarin kultakimpale itsevarmana omista kyvyistään – "Olen valmis"

Ferrarin lupaavaa tähtikuljettaja Charles Leclerc uskoo olevansa valmis taistelemaan F1-maailmanmestaruudesta.

Ferrarille täksi kaudeksi siirtynyt Leclerc ajoi uransa ensimmäiseen voittoon viime viikonloppuna Belgian Spassa. Leclerc on ajanut tällä kaudella jo kolmesti paalupaikalle, mutta uran ensimmäinen voitto sai odottaa kauden puolen välin toiselle puolelle. Nuori monacolainen on ollut tyytyväinen ainakin aika-ajovauhtiinsa.

– Uskon, että olen ollut viimeisen kuuden kisan aikana paljon paremmassa iskussa aika-ajoissa. Olen muuttanut hieman lähestymistapaani. Kisa on vielä vähän eri tarina. Minulla on ollut vaikeuksia kahdessa aikaisemmassa kisassa, mutta olen muuttunut, mikä näyttää toimineen. Se on hienoa, Leclerc toteaa Motorsport.comin mukaan.

Leclerc on osoittanut jo ensimmäisen Ferrari-kautensa aikana pystyvänsä parhaimmillaan ajamaan jopa mestaruudesta. Viimeisimmissä kilpailuissa tallitoveri Sebastian Vettel on ollut selkeästi Ferrari-kaksikosta se hitaampi kuljettaja.

Tällä kaudella mestaruushaaveet eivät välttämättä ole enää täyttä realismia, mutta siitä huolimatta Leclerc uskoo pystyvänsä jo kamppailemaan maailmanmestaruudesta nuoresta iästään huolimatta.

– Minä tunnen olevani jo mestariainesta. Loppujen lopuksi minulla on auto ja tiimi, jotka pystyvät siihen. Minulla on varmasti paljon opittavaa, mutta tunnen olevani valmis. Sinun täytyy olla valmis, kun olet siinä asemassa. Muuten ei pitäisi istua sillä penkillä, jolla minä olen tänä päivänä. 

Lue myös:

    Uusimmat