Mainos

Chanelin kalliille uutuustuotteelle kovaa kritiikkiä: "En tiedä, mitä siellä on tapahtunut"

Muotibrändi Chanelin uutuustuotteen väitetään olevan loukkaus Australian alkuperäiskansaa kohtaan. 

Muotibrändi Chanelin kevät-kesämalliston uutuustuote on saanut sosiaalisen median kuhisemaan. Yritystä on syytetty muun muassa alkuperäiskansalta varastamisesta sen jälkeen, kun se otti mallistoonsa aboriginaalien perinteisen heittoaseen, bumerangin. Tämä puusta valmistettu esine löytyy brändin katalogista kohdalta muut asusteet.

Vaikka kohu on suuri, Chanel ei kuitenkaan ole ensimmäinen muotibrändi, joka on ottanut bumerangin valikoimiinsa. Tämän teki ranskalainen muotitalo Hermès jo vuonna 2013.

"Tuotteistaminen on loukkaavaa"

Sosiaalisessa mediassa käydyssä keskustelussa tuotetta moititaan monella tapaa vääräksi. Eräs Twitteriin kommentoinut käyttäjä toivoo Chanelin lahjoittavan tuotteesta saatavat voitot aboriginaalien yhteisölle.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Elokuvatekijänä ja suunnittelijana tunnetun aboriginaali Alison Pagen mukaan Chanelin uutuustuote on merkki tietämättömyyden tasosta. Naisen mukaan Chanelin toimintatapa on varastamista, jossa he vain yksinkertaisesti pistävät oman tuotemerkkinsä perinne-esineeseen.

– On vuosi 2017 eivätkä ihmiset ole vieläkään selvittäneet, että toisten kulttuurin esineiden omaksuminen ja niiden tuotteistaminen on loukkaavaa, Page toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Se on varastettu kulttuuristamme ja kaupallistettu ilman merkintää siitä, mistä se on peräisin. Aikovatko he tuoda seuraavaksi Chanelin kivikirveen? Chanelin intiaanipäähineen? Page kyselee.  

Australian alkuperäiskansan kansallisen kongressin varapuheenjohtaja Rod Littlen mukaan Chanelin tulisi keskustella asiasta aboriginaalien kanssa. Hän kertoo olevansa tuotteesta ihmeissään, sillä muotibrändi on miehen mukaan tehnyt aiemmin menestyksekästä yhteistyötä aboriginaalien kanssa.

– He olivat todella valveutuneita ja kunnioittivat kulttuuria. En tiedä, mitä siellä on tapahtunut, Little toteaa. 

Lähde: Telegraph 

***

2:36

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.