Catherinella takanaan vaikea tie äidiksi

Tänään esikoispoikansa saanut herttuatar on joutunut kestämään paljon ennen äidiksi tuloa.

Yliopistossa tavanneet prinssi William ja herttuatar Catherine alkoivat seurustella jo kymmenen vuotta sitten, eli vuonna 2003. Kihloihin he menivät Keniassa lokakuussa 2010 ja häitä juhlittiin huhtikuussa 2011.

Elämä prinssin ja tulevan kruununperillisen puolisona ei ole aina ollut helppoa. Catherine on nyt saanut pitkään odottamansa lapsen, mutta joutunut matkalla käymään läpi hankalia ja ikäviä asioita.

"Waity Katie"

Ennen kihlautumisuutista Catherine oli saanut brittimediassa kyseenalaisen lempinimen Waity Katie (suom. Odottelija-Katie), koska hänen ajateltiin hukkaavan elämänsä kosinnan odottelemiseen. Catherine ei esimerkiksi ollut töissä vaan tuntui vain odottelevan, että pääsisi osaksi kuningasperhettä.

Syömishäiriöepäilyt

Ennen raskautta herttuattaren laihuus puhutti ja epäilytti tasaisin väliajoin. Edustusmatkoilla hänestä otettii kuvia, joissa luut törröttivät vaatteiden alta, ja hurjimpien väitteiden mukaan hän sairasti syömishäiriötä ja painoi vain reilut 40 kiloa.

Brittimediassa spekuloitiin myös sillä, vaikuttiko laihuus siihen, että Catherinen oli vaikea tulla raskaaksi.

Vaikea pahoinvointi ja vatsan arvostelu

Joulukuun alussa Catherine joutui sairaalahoitoon pahoinvoinnin takia, minkä takia hänen raskautensa jouduttiin julkistamaan suunniteltua aiemmin. Brittihovi kertoi tuolloin herttuattaren kärsivän hypermesis gravidarum eli hyperemeesi -tilasta, joka on erittäin vakava alkuraskauden pahoinvoinnin aste.

Sairaalareissun jälkeen Catherinen vointi on kohentunut ja hän on edustanut kevään aikana lukuisissa tilaisuuksissa aurinkoisesti hymyilevänä ja iloisena. Arvosteluilta hän ei kuitenkaan ole välttynyt, sillä erittäin hoikan herttuattaren vatsaa on joissain yhteyksissä kommentoitu liian pieneksi raskauden ajankohtaan nähden.

Hoitajan itsemurha

Kun Catherine oli pahoinvoinnin takia sairaalassa, soittivät australialaiset radiojuontajat ohjelmansa aikana pilapuhelun häntä hoitaneeseen yksityissairaalaan. Puhelussa toinen juontajista esiintyi kuningatar Elisabetina. Puheluun vastannut hoitaja ei ymmärtänyt pilaa, vaan yhdisti puhelun kollegalleen, joka kertoi yksityiskohtia raskaana olevan herttuattaren voinnista.

Pilapuhelun kohteeksi joutunut sairaanhoitaja löydettiin myöhemmin kuolleena kotoaan. Kuolema vahvistui itsemurhaksi.

Kuvakohujen keskellä

Helmikuussa raskaana ollut herttuatar joutui kuvaskandaalin keskelle, kun italialainen viihdelehti Chi julkaisi hänestä salaa otettuja bikinikuvia. Kuvissa herttuatar lomaili Williamin kanssa Mustiquen saarelta Karibialla. Brittihovi ilmoitti erityisesti prinssi Williamin olleen hyvin loukkaantunut kuvien julkaisemisesta ja parin yksityisyyden loukkaamisesta.

Vain alle puolta vuotta aiemmin Catherine oli ollut vastaavassa tilanteessa, kun ranskalainen Closer-lehti oli julkaissut salakuvia, joissa herttuatar otti aurinkoa ilman bikinien yläosaa yksityisellä lomamatkallaan Ranskassa. Tuolloin hovi haastoi lehden oikeuteen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat