Carolinan seuralegenda rakentaa nyt ihmettä valmentajana: tunteikas puhe sensaatiovoiton jälkeen – "Välillä tuntuu, että olette lapsiani"

Carolina Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind'Amour piti lyhyen ja tunteikkaan puheen pelaajilleen ratkaisevan Washington-ottelun jälkeen. 

Sebastian Ahon, Teuvo Teräväisen ja Saku Mäenalasen edustama Hurricanes kaatoi NHL:n puolustavan mestarin Washington Capiltalsin jääkiekon NHL:n pudotuspelien avauskierroksella. Seitsemäs ottelu ratkesi toisessa jatkoerässä Brock McGinnin maaliin. 

Brind'Amour, 48, juhli Stanley Cupia Carolinassa kapteenipelaajana vuonna 2006, ja luotsasi nyt seuran askelta lähemmäs himoittua palkintoa. Hänelle kausi on ensimmäinen päävalmentajana, mutta sitä ennen hän toimi seitsemän vuotta Carolinan apuvalmentajana.  

Brind'Amour joutui herättelemään joukkojaan 7. ottelussa, sillä Carolina oli avauserän jälkeen tappiolla 0-2 ja lähti päätöserään 2-3-asemissa. Ryhmä nousi kuitenkin lopulta sarjan ainoaan vierasvoittoon.  

– Loistavaa työtä. Anteeksi siitä, että minun piti tulla tänne toisen erän jälkeen ja muistuttaa teitä, mutta tiesin, kuinka paljon parempaan te voisitte pystyä. Minusta tuntuu välillä siltä, että olette lapsiani. Tiedän, että pystytte parempaan, Brind'Amour aloitti

– Ja kolmannessa erässä menitte jäälle ja pelasitte meidän peliämme. Sinnittelitte hienosti mukana.  

Carolina-luotsi huomioi erikseen McGinnin, joka teki uransa ensimmäisessä pudotuspelisarjassa tehot 2+3.  

– Loistavaa työtä joukkueena. Hieno joukkueen voitto. Nähdään lentokoneessa, Brind'Amour päätti. 

Lue myös:

    Uusimmat