Painojen nostelu vai aerobinen treeni – kumpi kannattaa valita? Fitness-tähden muutoskuva lopettaa arvailun

Instagram-tähti toivoo, että yhä useampi nainen uskaltautuisi kuntosalille. 

Kuntosalilla käyminen voi joskus tuntua melko turhauttavalta, varsinkin jos salimaailma ei ole sinulle entuudestaan tuttu. Kaikki muut näyttävät tietävän, mitä tehdä ja mitä laitteita käyttää, jolloin moni tyytyy cardio-laitteisiin, kuntopyörällä polkemiseen tai juoksumatolla hölkkäilyyn. Tämä ei kuitenkaan kannata.

Tätä mieltä on ainakin Rebecca Catherine Smith, joka julkaisi Instagramissa huiman muutoskuvan osoittaakseen lihaskuntotreenin voiman.

Jakamillaan kuvapareilla kadehdittavan vartalon omaava nainen haluaa osoittaa, kuinka suuri merkitys lihaskuntotreenillä ja oikealla ruokavaliolla on vartalon muokkaamisessa. Luopumalla kaloreita kuluttavista aerobisista treeneistä ja jatkuvista dieeteistä nainen on saavuttanut tulokset, jotka puhuvat nyt omaa kieltään. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Aerobisen treenin vaihtaminen painoihin on muuttanut minua niin sisäisesti kuin ulkoisestikin, Smith kertoo.

Ulkonäön lisäksi Smith kertoo tuntevansa itsensä nyt huomattavasti aiempaa onnellisemmaksi, terveemmäksi ja vahvemmaksi, paremmasta itsetunnosta puhumattakaan. 

"Roomaa ei rakennettu päivässä, eikä myöskään tätä takamusta"

Omien treenitottumusten muuttaminen on naisen mukaan parasta, mitä hänelle on tapahtunut. 

– Kehoni rasvaprosentti tippui huimasti sen jälkeen, kun aloitin painojen nostelun, sillä samalla kun lihasmassasi kasvaa, myös aineenvaihduntasi kasvaa. Ennen vietin tuntikausia cardio-laitteissa kuvitellen sen polttavan rasvaa, mutta en koskaan nähnyt tuloksia, mikä sai minut vihaamaan kuntosalilla käyntiä, Smith kertoo ja toteaa, että jos sinusta tuntuu juuri nyt samalta, tee muutos välittömästi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Nainen toivoo kaikkien naisten tietävän, että salitreeni ei tee sinusta miehekkään näköistä, päinvastoin. Se korostaa kurvejasi, vahvistaa vartaloasi, pyöristää olkapäitäsi ja saa vatsalihaksesi esiin. Nainen muistuttaa myös, että sitkeys ja pitkäjänteisyys ovat tie hyvään lopputulokseen.  

– Roomaa ei rakennettu päivässä, eikä myöskään tätä takamusta, Smith toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Ruokavalio kulkee Smithin mukaan käsikädessä salitreenin kanssa. Vaikka kaloreita kuluttavien cardio-laitteiden käyttäminen yhdessä vähäkalorisen dieetin kanssa saattaakin kuulosta hyvältä vaihtoehdolta timmin vartalon tavoittelussa, Smith on vuosien varrella oppinut, että näin ei todellakaan ole.  

– Painoharjoittelun aloittaminen sai minut ymmärtämään, että ruoka on polttoainetta, ja minä tarvitsen sitä paljon saadakseni treenistä kaiken hyödyn irti, nainen toteaa ja kumoaa uskomuksen siitä, että niukalla ruokavaliolla olisi mahdollista saada aikaan tuloksia.

Lähde: Cosmpolitan

***

Lue myös:

    Uusimmat