Mainos

Cameron valmis äänestyttämään EU-johtajia komission puheenjohtajasta

Ison-Britannian pääministeri David Cameron on valmis pakottamaan EU-johtajat äänestämään EU-komission puheenjohtajasta, jos he haluavat Jean-Claude Junckerista uuden puheenjohtajan.

Asiasta kertoivat pääministeriä lähellä olevat lähteet.  

Cameron vastustaa Luxemburgin entisen pääministerin Junckerin valintaa muun muassa siksi, että hän pitää Junckeria liittovaltion ajajana, joka ei hyväksy uudistuksia, joita EU kipeästi tarvitsee.  

Junckerin asema EU:n nimityskierroksella vahvistui eilen, kun Pariisissa kokoontuneet keskusta-vasemmistolaiset johtajat ilmoittivat tukevansa Junckerin nimitystä komission johtoon. Tapaamisen järjesti Ranskan presidentti Francois Hollande ja siihen osallistui seitsemän muuta EU-johtajaa.   

EU-maiden johtajat käsittelevät nimityksiä ensi torstaina alkavassa huippukokouksessa.  

Briteissä haluja irti EU:sta

Lähes puolet briteistä haluaa irti EU:sta, selviää sunnuntailehti Observerin teettämästä kyselystä. Kyselyyn vastanneista lähes puolet äänestäisi kansanäänestyksessä EU:sta lähtemisen puolesta, kun unioniin jäämistä äänestäisi 37 prosenttia.  

Kyselyn mukaan tulos voisi kuitenkin olla toinen, jos pääministeri Cameron onnistuisi neuvottelemaan Britannialle paremmat jäsenyysehdot. Kuitenkin vain 18 prosenttia vastaajista uskoi, että Cameron onnistuisi tässä.   

Cameron on luvannut järjestää kansanäänestyksen maan EU-jäsenyydestä vuoden 2017 loppuun mennessä.  

Vajaat pari vuotta sitten tehdyssä vastaavassa kyselyssä EU:sta lähtemistä olisi äänestänyt 56 prosenttia vastaajista.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.