Mainos

Cameron Diaz voi koitua surffaajan kohtaloksi

Näyttelijä Cameron Diaz on ohittanut kollegansa Jessica Bielin vaarallisimpana nettihakujen kohteena. Tietoturvayhtiö McAfee on kartoittanut netistä useita kuuluisia populaarikulttuurin henkilöitä paljastaakseen heidän joukostaan sellaiset nimet, jotka johtavat nettisurffaajan suurimmalla todennäköisyydellä haittaohjelmia sisältäville sivuille. Tutkimus on tehty nyt jo neljänä peräkkäisenä vuotena.

McAfeen tutkimuksen mukaan tänä vuonna vaarallisimpien hakujen joukossa on ollut paljon elokuvatähtiä ja malleja. Poliitikkojen nimet, kuten presidentti Barack Obaman tai Sarah Palinin nimet johtavat harvemmin haitallisille sivuille

Verkkorikolliset käyttävät usein julkisuuden henkilöiden nimiä houkutellakseen surffaajia haittaohjelmia sisältäville sivuille. Julkkiksen kuvia tai videoita katsomaan houkuteltu uhri saattaakin saada itselleen haittaohjelmista kompuroivan koneen.

- Tänä vuonna julkisuuden henkilöitä käsittelevät hakutulokset ovat olleet turvallisempia kuin aiempina vuosina, mutta hakujen kanssa on silti edelleen vaaroja, toteaa McAfeen tietoturvatutkija Dave Marcus.

Yhtiön tutkimuksen mukaan Cameron Diazia koskevista hauista kymmenen prosenttia johtaa verkkosivuille, jotka sisältävät vakoiluohjelmia, spam-ohjelmia, viruksia ja muita vastaavia haittaohjelmia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.