Mainos

Calypso-musikaalin tanssijat peräävät palkkojaan

Keväällä Helsingin areenalle tuotetun Calypso-musikaalin tanssijat peräävät ammattiliittonsa kautta saataviaan työnantajalta. Tanssijoiden mukaan suuri osa heidän esiintymispalkkioistaan on edelleen maksamatta, samoin lain mukaiset sunnuntaikorvaukset ja sairausajan palkat.

Calypso-musikaalin tuotti Jussi Parviaisen Artmedia Finland. Tanssijoiden työnantaja oli Q-Production Oy, jonka toimitusjohtaja on lakimies Pertti Nurmi. Tällä hetkellä Nurmea edustaa asiassa Jari Yletyinen, jota ei tänään tavoitettu kommenttia varten.

Calypso-musikaalissa oli mukana 20 ammattitanssijaa. Lähes kaikki ammattiliittoon kuuluvat eli noin kymmenen tanssijaa ovat ottaneet yhteyttä Suomen tanssitaiteilijain liittoon. Heitä edustaa Teatteri- ja mediatyöntekijät ry:n lakimies Riikka Rapinoja, joka on esittänyt työnantajalle vaatimuksen maksaa tanssijoille sopimuksen ja lain mukaiset korvaukset.

Rapinojan mukaan tanssijoiden sopimukset ovat sekavia ja ristiriitaisia. Tanssijoille ei hänen mukaansa annettu tilaisuutta tutustua sopimuksiin tarkemmin tai tehdä niihin muutoksia. -Ehdoton vaatimus oli ollut, että sopimukset allekirjoitetaan siinä hetkessä tai sitten ei ollenkaan, sitten valitaan joku toinen tilalle, Rapinoja sanoo. Hän sanoo nyt odottavansa työnantajalta kirjallista vastausta vaatimukseen. Jos sopua ei synny eikä työnantaja suostu sopimuksen mukaisia palkkoja maksamaan, juttu menee käräjäoikeuteen.

Calypson loppukevään näytöksiin myytiin lippuja alennuksella. Tanssijoille luvattiin työsopimuksissa vähintään 24 esitystä, mutta niistä toteutui vain yksitoista. Rapinojan mukaan työnantaja sälyttää sekavan työsopimuksen turvin riskiä tuotannon menestymättömyydestä tanssijoille, kun riski kuuluu työnantajalle.

Työntekijän pitää saada palkkansa huolimatta työnantajan mahdollisen voiton pienuudesta. Antiikin kertomukseen perustuva Calypso - Tarina jumalattaresta sai kantaesityksensä 23. helmikuuta. Teoksen ohjasi Jussi Parviainen ja koreografiaosuudet Jorma Uotinen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.