Mainos

Bussiliikenne jo lähes normaalia

Bussiliikenne on palannut pääkaupunkiseudulla jo lähes normaaliksi. Liikenteessä on kuitenkin vielä tänään pieniä häiriöitä.

Bussiliikenne pääkaupunkiseudulla on palannut lakon jälkeen melkein normaaliksi. Concordian liikennejohtajan Mårten Winqvistin mukaan yhtiön autoista yli 90 prosenttia on liikkeellä, vaikka muutamat kuljettajat eivät ole palanneet töihin vielä tänään.

- Pieniä ongelmia on vielä ollut. Ajamme tänään kaikki linjat, mutta muutamia ruuhkavuoroja jää välistä pois.

Winqvist uskoo liikenteen palaavan normaaliksi huomisaamuna.

Connexin liikenne on liikennejohtaja Lauri Rinta-Kannon mukaan palannut täysin normaaliksi. Kuljettajia on riittävästi, ja 90 autosta ainoastaan yksi puuttuu.

- Sekin vain sen vuoksi, että kesäkäyttöön tarkoitettu polttoaine hyytyi pakkasessa.

ATK hyväksyi ALT:n esityksen yksimielisesti

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n hallitus hyväksyi eilen yksimielisesti Autoliikenteen työnantajaliiton ALT:n esityksen kuljetusalan lakon ratkaisemiseksi.

Tehdyn ratkaisun mukaan osapuolet perustavat työryhmän, jonka on määrä selvittää työtaisteluun johtaneita epäkohtia. Työnantajaliiton tekemän esityksen mukaan Concordia ja Connex -bussiyhtiöt tarjoavat vakituisessa työsuhteessa oleville osa-aikatyöntekijöilleen mahdollisuutta siirtyä kokoaikatyöhön ensi vuoden alkuun mennessä.

Pääkaupunkiseudulla kunnallista sopimusliikennettä harjoittavissa yrityksissä ei ole myöskään tarkoitus lisätä osa-aikatyöntekijöiden määrää nykyisen, vuoteen 2006 jatkuvan työehtosopimuskauden aikana.

Tuponeuvottelut jatkuvat

Lakon päättyminen mahdollistaa tuponeuvotteluiden jatkamisen heti tänään. Tupopaketti yritetään saada kasattua viikossa. Lakon takia neuvottelut ovat olleet keskeytyksissä keskiviikosta saakka.

Alun perin tavoitteena oli, että keskusjärjestöt olisivat rutistaneet neuvottelutuloksen tulosopimuksesta jo päättyneen viikonvaihteen aikana.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 21.11.2004)

(Huomenta Suomen uutiset 22.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.