Mainos

Bushin henkilöstöpäällikkö eroaa

Valkoisen talon henkilöstöpäällikkö vaihtuu. Uusi henkilöstöpäällikkö on Joshua Bolten.

Yhdysvaltojen presidentti George W. Bush ilmoitti tiistaina Valkoisen talon henkilöstöpäällikön vaihdoksesta. Tehtävästä eroaa Andrew Card ja hänen tilalleen tulee budjettipäällikkö Joshua Bolten. Card, 58, on ollut henkilöstöpäällikkönä Bushin ensimmäisen kauden alusta eli vuoden 2001 tammikuusta. Hän jättää tehtävänsä huhtikuun puolivälissä.

Kun Bushin suosio on pudonnut kyselyissä alamaihin, on myös Bushin tukijoiden joukossa alettu vaatia yhä painokkaammin vereksiä voimia hallituksen ja Valkoisen talon johtopaikoille.

-Varhemmin tässä kuussa Andy Card tuli luokseni ja esitti, että hän voisi erota henkilöstöpäällikön tehtävästä, Bush kertoi. Bush sanoi hyväksyneensä Cardin eron viime viikonvaihteessa.

Card ehti olla ministerinä myös presidentin isän George Bushin hallituksessa, jossa hän oli liikenneministeri. Mikäli Card olisi pysynyt tehtävässään vielä syyskuuhun, hänestä olisi tullut Valkoisen talon virkaiältään vanhin henkilöstöpäällikkö.

Cardin seuraaja Bolten oli Valkoisen talon apulaishenkilöstöpäällikkö 2001-2003. Tiedotusvälineissä Bolten on saanut mainetta etenkin siksi, että ajelee Harley-Davidson-moottoripyörällä ja kuuluu Valkosen talon rockbändiin. Poliittisissa piireissä Bolten tunnetaan tehokkaana hallintomiehenä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.