Bush veisi maansa uudelleen sotaan

Brittiläisen The Sunin haastattelema Yhdysvaltain presidentti ei kadu päätöstään ryhtyä sotaan terrorismia vastaan.

Presidentti George Bush veisi Yhdysvallat tarvittaessa uudelleen sotaan maailman turvallisuuden takaamiseksi. Brittilehti The Sunin haastattelema Bush sanoo päättäneensä syyskuun 11. iskujen jälkeen, että amerikkalaiset ryhtyvät sotaan ja voittavat sen.

Bushin mukaan liittouman joukot ovat päättäneet Saddam Husseinin tyrannian Irakissa, hajottaneet Osama bin Ladenin al-Qaida -verkoston aseman Afganistanissa. Lisäksi Bush arvioi, että amerikkalaiset ovat pakottaneet YK:n lopettamaan selän kääntämisen terrorismille.

Bush antoi haastattelun vain hieman ennen kolmipäiväistä vierailuaan Britanniassa. Bush saapuu maahan keskiviikkona.

Haastattelu ihmetyttää amerikkalaistoimittajia

Amerikkalaiset toimittajat ovat ihmetelleet Bushin esiintymistä sensaatiolehdeksi mielletyssä The Sunissa, jonka omistaja on Rupert Murdoch, Britannian vaikutusvaltaisin mediakeisari.

"Sen jälkeen kun presidentti oli vannonut säilyttävänsä Valkoisen talon kunniallisuuden, hän esiintyy yksinoikeudella lehdessä, joka julkaisee päivittäin alastomien naisten kuvia", The Washington Post -lehti kirjoittaa Internet-sivuillaan.

Lehti huomauttaa myös, että Bush on kieltäytynyt tänä vuonna useiden amerikkalaislehtien haastattelupyynnöistä.

(MTV3-Reuters)

Bushia odottaa Britanniassa myrskyisä vastaanotto. Britit olivat Irakin sodassa amerikkalaisten tärkein liittolainen, sota ja tapa jolla siihen ajauduttiin on briteille yhä arka aihe. Lontoossa varautudaan suurmielenosoituksiin.

(Huomenta Suomi 17.11.2003)

Presidentti Bush ei itse ole huolissaan suosiostaan Britanniassa.
(Huomenta Suomi 17.11.2003)

Lue myös:

    Uusimmat