Mainos

Bush vanhempi tukee iskua Irakiin

Yhdysvaltain entinen presidentti George Bush tukee voimakkaasti poikansa, Yhdysvaltain nykyisen presidentin, Irakin politiikkaa.

-

Helsingissä vieraillut George Bush vanhempi sanoi, että kansainvälisen yhteisön pitää suhtautua tiukasti Irakin johtajaan Saddam Husseiniin. Bushin mukaan Irak on rikkonut YK:n turvaneuvoston päätöksiä vastaan jo kymmenen vuoden ajan jatkamalla joukkotuhoaseiden rakentamista. Paasikivi-seuran tilaisuudessa Bush kertoi tukevansa poikansa Irak-politiikkaa.
- Tuen poikani politiikkaa, mikä on varmaan yllätys. Ei kukaan voi jatkuvasti rikkoa YK:n sääntöjä, Bush sanoi. Hän on tähän saakka varonut ottamasta julkisesti kantaa poikansa Irak-politiikkaan.

Osa Yhdysvaltain nykyisestä hallinnosta haluaa syrjäyttää Saddamin, vaikka hän suostuisikin päästämään YK:n asetarkastajat maahan.
Isä-Bush ei suostunut kuitenkaan kommentoimaan sitä, pitäisikö vallan vaihtua Irakissa.
- Minun on nyt oltava varoivainen sanoissani. En haluaisi puhua näistä asioista. Rikon nyt itselleni asettamia sääntöjäni, hän sanoi.

Presidentti George Bush vanhempi kommentoi päivän aikana myös Yhdysvaltain ja Saksan suhteita. Maiden suhteet ovat joutuneet koetukselle taannoisten Saksan vaalien yhteydessä. Vaalikampanjan aikana liittokansleri Gerhard Shröder ilmoitti, että Saksa ei aio osallistua Irakin vastaisiin sotatoimin. Bush oli ärtynyt myös siitä, että entinen Saksan oikeusministeri vertasi hänen poikaansa Adolf Hitleriin. Presidentti kuitenkin korosti, että vaikeuksista huolimatta, maat haluavat olla hyviä ystäviä.
- Saksa ja Yhdysvallat ovat ystäviä. Meidän on oltava ystäviä ja me haluamme olla ystäviä. Suhteissamme on yksi hankala kohta, mutta nämä asiat hoidetaan, ja uskon että kaikki on sen jälkeen hyvin, Bush vakuutti.

Yhdysvaltain entinen presidentti saapui Suomeen eilen ja lähti kotimatkalle iltapäivällä.
(MTV3)

(Seitsemän uutiset 30.09.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.