Mainos

Bush uskoo vakaasti turvallisuusneuvoston uuteen päätöslauselmaan

-Olen vakuuttunut siitä, että kaikki rauhaarakastavat ja YK:sta välittävät maat liittyvät meihin, kun jatkamme todistamista Saddamin uhmasta ja petollisuudesta, George Bush sanoo.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush uskoo yhä, että YK:n turvallisuusneuvosto saa aikaan Irakin aseidenriisuntaa koskevan uuden päätöslauselman.

Irakin myöntyminen asetarkastajien paluuseen on saanut jotkut turvallisuusneuvoston pysyvistä jäsenmaista, erityisesti Venäjän ja Ranskan, epäilemään uuden päätöslauselman tarvetta. Bushin mukaan Irakin johtaja Saddam Hussein "ei huijaa ketään" lupauksillaan päästää YK:n asetarkastajat maahan.

-Olen vakuuttunut siitä, että kaikki rauhaarakastavat ja YK:sta välittävät maat liittyvät meihin, kun jatkamme todistamista hänen uhmastaan ja petollisuudestaan. Saddam on yhä uudestaan kertonut maailmalle myöntyvänsä, Bush huomautti.

Yhdysvallat valmis toimimaan itse

Bush kommentoi YK:n neuvottelutilannetta tavattuaan tänään aamiaisella kongressin tärkeimpiä päättäjiä. Bushin mukaan hän sai heiltä selkeän lupauksen siitä, että voimatoimista Irakia kohtaan äänestetään lähiviikkoina, kävi YK:ssä miten hyvänsä.

-Mielestäni se on tärkeä viesti koko maalle, Bush sanoi.

Kongressin demokraatit ovat aiemmin suhtautuneet varauksella ennen marraskuun vaaleja pidettävään äänestykseen, mutta nyt he ovat taipumassa pikaisen äänestyksen taakse. Kongressin odotetaan antavan Bushille luvan käyttää "kaikkia tarpeellisia keinoja" Irakin riisumiseksi aseista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.