Mainos

Bush: USA esittää uutta Irak-päätöslauselmaa

Presidentti Bushin mukaan Yhdysvallat aikoo esittää YK:lle uutta Irak-päätöslauselmaa ensi viikon alussa.

Presidentti Bushin mukaan Yhdysvallat esittää ensi viikolla uutta Irak-päätöslauselmaa.

Yhdysvallat aikoo esittää YK:lle uutta Irak-päätöslauselmaa.

Yhdysvaltain presidentin George Bushin mukaan Yhdysvallat esittää uutta päätöslauselmaa YK:n turvallisuusneuvostolle jo ensi viikon alussa. Presidentin mukaan siinä ilmoitetaan selvin ja yksinkertaisin sanoin, että Irak pitää pilkkanaan YK:n vaatimuksia aseistariisunnasta.

Bush toivoo YK:n hyväksyvän uuden päätöslauselman, jossa todetaan Irakin rikkoneen aiempaa, aseriisuntaa vaativaa päätöslauselmaa. Bushin mukaan se on YK:n viimeinen tilaisuus osoittaa merkityksellisyytensä.

Turkin vaatimukset menossa läpi

Yhdysvallat on antanut Turkille lisää pelivaraa loppusuoralla olevissa neuvotteluissa, jotka koskevat amerikkalaisjoukkojen toimintaa Turkin maaperältä käsin mahdollisessa Irakin vastaisessa sodassa.

Yhdysvaltain viranomaiset kertoivat Washingtonista, että kuuden miljardin dollarin (euron) apupaketista miljardin summalla taattaisiin välittömästi myönnettävä 10 miljardin dollarin laina. Aiemman Yhdysvaltain ehdotuksen mukaan avustukset porrastettaisiin kolmelle vuodelle, mutta uusimman ehdotuksen mukaan Turkki voisi saada ne kerralla.

Turkin viranomaiset puolestaan korostavat, että neuvottelut eivät ole vielä ohi. He haluavat sopimuksessa huomioitavan myös Irakin tulevaisuuden sekä yksityiskohdat, jotka liittyvät turkkilaisten ja amerikkalaisten yhteistyöhön mahdollisessa Irakin sodassa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.