Mainos

Bush: Rauha Lähi-idässä mahdollinen

Yhdysvaltain presidentti George Bush uskoo uuden palestiinalaishallinnon ponnistelevan rauhan edistämiseksi Lähi-idässä.

Yhdysvaltain presidentin George Bush toivoo palestiinalaishallinnon uuden johdon parantavan mahdollisuuksia Lähi-idän rauhaan. Bushin suunnitelmana on Palestiinan valtio ja Israel, jotka elävät rauhassa rinnakkain. Hän vakuuttaa Yhdysvaltojen tekevän kaikkensa, jotta palestiinalaiset voivat saada oman valtionsa.

- Kun uusi johto on paikallaan, Yhdysvallat on enemmän kuin halukas auttamaan vapaan yhteiskunnan etenemisessä niin, että palestiinalaiset voivat saada oman valtionsa, Bush julisti.

Presidentti kertoi mietteistään Washingtonissa, missä hän tapasi sotilasliitto Naton pääsihteerin Jaap de Hoop Schefferin.

Ranskan pääministeri Jean-Pierre Raffarin on kehottanut maailmaa kunnioittamaan palestiinalaisten johtajan Jasser Arafatin viimeisiä elämänpäiviä. Raffarin toivoi televisiohaastettelussa lisäksi, että olosuhteet auttaisivat rauhantekijöitä eivätkä sodan lietsojia.

Ranskalaissairaalassa olevan palestiinalaisten johtajan Jasser Arafatin terveydentila on heikentynyt entisestään. Hänen hautajaisvalmistelunsa ovat jo täydessä käynnissä Länsirannalla Ramallahissa, minne Arafat haudataan Israelin luvalla.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomen uutiset 11.11.2004)

Lähetystöneuvos Jarno Syrjälä ulkoministeriön Lähi-itä-yksiköstä sen sijaan arvioi, että Lähi-idän tilanne ei ole nyt yhtään helpompi ratkaista, vaan rauhanprosessi on pitkä.

(Huomenta Suomi 11.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.