Mainos

Bush Nigeriassa: Taylorin erottava, ei terroristeja Afrikkaan

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush vaatii tänään puheessaan Liberian presidentin Charles Taylorin eroa. Hän varoitti samalla terroristeja käyttämästä Afrikkaa tukikohtanaan. Taylor lupasi illalla lähteä maasta, verraten itseään samalla Jeesukseen.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush sanoi lauantaina Nigerian pääkaupungissa Abujassa, että Yhdysvallat ei salli terroristien uhata afrikkalaisia tai käyttää Afrikan mannerta tukikohtanaan.

Bush toisti myös aiemman vaatimuksensa siitä, että sisällissodasta kärsivän Liberian presidentin Charles Taylorin on erottava tehtävästään. Tayloria on syytetty mm. ihmisoikeusrikoksista.

Bush sanoi Yhdysvaltain tekevän yhteistyötä YK:n ja Länsi-Afrikan maiden järjestön Ecowasin kanssa palauttaakseen rauhan Liberiaan.

Bush päätti Nigeriaan viiden maan Afrikan-kierroksensa. Hän tapasi muun muassa presidentti Olusegun Obasanjon. Bush lähti paluumatkalle kohti Washingtonia tänään.

Taylor toisti jättävänsä Liberian
Liberian presidentti Charles Taylor sanoi jälleen lauantaina lähtevänsä maanpakoon. Sotarikoksista syytettyä Tayloria on vaadittu jo pitkään luopumaan vallasta, jotta maassa riehuva sisällissota saataisiin loppumaan. -Olen päättänyt tehdä äärimmäisen uhrauksen, tuhansille kannattajilleen puhunut Taylor sanoi ja vertasi itseään Jeesukseen ristillä. -Suostun olemaan uhrilammas, jotta te voisitte elää.

Nigeria on tarjonnut Taylorille turvapaikkaa. Paikalla oli muitakin kuin Taylorin kannattajia. Vastustajat syyttivät presidenttiä valtion varojen kähveltämisestä ja iloitsivat tämän lähdöstä. -On heidän vuoronsa kärsiä, sanoi paikalle saapunut hallituksen työntekijä osoittaen Tayloria kannattavien nuorten ryhmää.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.