Mainos

Bush kehuu edistystä ja supistaa joukkoja

Yhdysvaltain presidentti George Bush tarjoili Irakissa olevien joukkojen supistamisen amerikkalaiselle tv-yleisölle selkeänä merkkinä vakauden edistymisestä Irakissa.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on kertonut odotetusti amerikkalaisten joukkojen supistuksista Irakissa. Bush lupasi aamuyöllä Suomen aikaa pitämässään tv-puheessa, että ennen joulua kotiin tuodaan viitisen tuhatta miestä. Lisää kotiutuksia seuraa talven ja kevään mittaan.

Bushin mukaan joukkoja voidaan supistaa, koska Irakissa on tapahtunut selkeää edistystä.

Hän painotti kuitenkin sitä, että Yhdysvaltain joukot ovat todennäköisesti jossain vahvuudessa Irakissa vielä pitkään ja vielä hänen kautensa jälkeenkin.

Bush selitti puheessaan jälleen kerran sodan voittamisen tärkeyttä. Hänen mukaansa se on välttämätöntä Yhdysvaltain turvallisuudelle. Bush puolustautui myös sotaa arvostelevia demokraatteja vastaan.

- Jotkut sanovat, että edistys Irakissa tulee liian myöhään. He ovat väärässä. Ei ole koskaan liian myöhäistä iskeä al Qaidaa, ei ole koskaan liian myöhäistä edistää vapautta, eikä ole koskaan myöhäistä tukea joukkojamme taistelussa, jonka he voivat voittaa, painotti Bush.

Yhdysvaltain Irakin-joukkojen komentajan David Petraeus on suositellut, että joukkoja vähennettäisiin 30 000:lla ensi kesään mennessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.