Mainos

Bush ja Saudi-Arabian lähettiläs keskustelivat Irakin tilanteesta

Yhdysvaltain presidentti George Bush keskusteli tiistaina maatilallaan Crawfordissa Teksasissa Saudi-Arabian suurlähettilään prinssi Bandar bin Sultanin kanssa. Vapaamuotoiseksi luonnehditun tapaamisen aikana miehet söivät lounasta ja sivusivat keskusteluissa Irakin tilannetta. Mukana keskusteluissa oli Bushin ulkopoliittinen neuvonantaja Condoleezza Rice.

Bush sanoi lähettiläälle, että Irakin presidentti Saddam Hussein on "uhka maailmanrauhalle". Bush kertoi kuitenkin, ettei hän ole vielä tehnyt päätöstä sotatoimista Saddamin syrjäyttämiseksi.

Juuri ennen tapaamista Saudi-Arabian kruununprinssi Abdullah sanoi, että maa ei kannata sotilaallisia iskuja Irakiin.

Esillä myös Lähi-idän rauhanneuvottelut


Keskusteluissa sivuttiin myös Lähi-idän rauhanneuvotteluja ja Saudi-Arabian osuutta niihin.

-Hän (Bush) aikoo jatkaa keskustelujaan Saudi-Arabian ja muiden maiden kanssa Lähi-idästä ja Irakista, sanoi Valkoisen talon tiedottaja Ari Fleischer.

Bushin kerrotaan keskustelleen prinssi Abdullahin kanssa puhelimessa siitä, kuinka vastuuttomia puheet maiden välisistä erimielisyyksistä ovat. Bushin sanotaan vakuuttaneen prinssille, että maiden väliset suhteet ovat vahvat.

Syyskuun 11. päivän terrori-iskujen omaiset ovat nostaneet joukkokanteen terroristeja vastaan. Syytteessä listataan vastaajiksi muun muassa Saudi-Arabian kuninkaallisen perheen jäseniä. Saudi-Arabiaa on huolestuttanut Yhdysvalloissa kasvussa oleva arabivihamielisyys.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 28.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.