Mainos

Bush hakee lisärahaa Irakin-operaatioon

Presidentti George Bushin hallinnon odotetaan jättävän tänään kongressille anomuksen noin 80 miljardin dollarin lisäbudjetista Irakia varten.

Yhdysvaltain johtaman liittouman sotilaat tekevät nyt kaikkensa, jotta vaalit Irakissa voitaisiin pitää ensi viikonvaihteessa.

Irakin väliaikainen pääministeri kiistää huhut siitä, että vaaleissa valittava hallitus aloittaisi neuvottelut liittouman vetäytymisestä.

- En aseta päivämääriä kansainvälisten joukkojen vetäytymiselle. Se olisi sekä vastuutonta että vaarallista. Kun on aika uudelle askeleelle, otamme sen, jos Jumala suo, sanoo vt. pääministeri Ayad Allawi.

Samaa sanoo presidentti George W. Bush Yhdysvalloissa. Bush pyytääkin kongressilta jälleen uutta, noin 80 miljardin dollarin rahoitusta. Yhteenlaskettuna Irak ja Afganistan ovat maksaneet amerikkalaisille jo lähes 300 miljardia dollaria.

Asiantuntijat ennustavat tämän päivän Washington Post -lehdessä, että amerikkalaisten nykyistä, noin 120 000 sotilaan vahvuutta tarvitaan Irakissa vielä ainakin kaksi vuotta.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 25.01.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.