Mainos

Burkina Fasossa hyökkäys jo toiseen hotelliin – "Verta oli kaikkialla"

Länsiafrikkalaisessa Burkina Fasossa aseellinen hyökkäys Splendid-hotelliin ja sen lähistöllä olevaan Capuccino-ravintolaan on ohi.

Sen sijaan parhaillaan on menossa hyökkäys ravintolan viereiseen Ybi-hotelliin, kertoo maan sisäministeri Simon Compaore

Splendid-hotellista on pelastettu liki 130 ihmistä, joista 33 on haavoittunut. Turvallisuuslähteiden mukaan ainakin 22 ihmistä on kuollut. 

Sisäministerin mukaan kolme hyökkääjää on surmattu. Heistä yksi oli arabi ja kaksi afrikkalaista. 

Sekä Splendid-hotelli että Capuccino-ravintola ovat YK:n henkilöstön ja ulkomaalaisten suosimia paikkoja. Pelastusoperaatioon osallistuivat hallituksen joukot, joita avustivat Ranskan erikoisjoukot. 

– Se oli kauheaa. Ihmiset olivat nukkumassa. Verta oli kaikkialla. He tulittivat ihmisiä lähietäisyydeltä, kertoi pakoon päässyt Yannic Sawadogo uutistoimisto AFP:lle. 

Iskun tekijäksi on ilmoittautunut terroristiverkosto al-Qaidan pohjoisafrikkalainen haara AQIM. Sen mukaan hyökkäys on kosto Ranskalle ja länsimaille. 

Ranskan presidentti Francois Hollande tuomitsi hyökkäyksen vastenmielisenä ja raukkamaisena. 

Burkina Faso on Ranskan entinen siirtomaa. 

Ranskan Burkina Fasossa oleva suurlähetystö puhui nettisivuillaan terrorihyökkäyksestä ja kehotti ihmisiä välttämään hotellin aluetta. Lisäksi Air Francen lento maan pääkaupunkiin Ouagadougouhun ohjattiin naapurimaa Nigeriin. 

Burkina Fason hyökkäys tapahtui vajaa kaksi kuukautta sen jälkeen, kun jihadistit ottivat panttivankeja luksushotellissa naapurimaa Malin pääkaupungissa Bamakossa. Tuossa hyökkäyksessä kuoli 20 ihmistä, joista 14 ulkomaalaisia. Hyökkäyksen takana epäillään olleen sama al-Qaidan pohjoisafrikkalainen haara AQIM

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.