Burkina Fason hotellista vapautettu kymmeniä panttivankeja – monet haavoittuneet

Länsiafrikkalaisen Burkina Fason turvallisuusjoukot ovat vapauttaneet yli 60 panttivankia terrori-iskun kohteeksi joutuneesta hotellista.

Heistä yli 30 on haavoittunut. Viestintäministerin mukaan myös kuolonuhreja on.  

Operaatio hotellissa jatkuu. Ei ole selvillä, onko hyökkääjillä vielä enemmän panttivankeja.  

Aseistautuneet miehet hyökkäsivät hotelliin ja ravintolaan Burkina Fason pääkaupungissa Ouagadougoussa myöhään eilen. Iskun nimiinsä ottanut terroristiverkosto al-Qaidan pohjoisafrikkalainen haara AQIM sanoo, että isku on kosto Ranskalle sekä länsimaille.

Länsimaisten suosima hotelli

Tiedot iskujen uhreista ovat vielä alustavia. Paikallisen sairaalan johtajan mukaan kuolleita on ainakin 20.

– Myös ainakin 15 ihmistä on haavoittunut. Lisäksi jotkut ovat saaneet vammoja paetessaan paniikissa, kertoo Yalgado Ouedraogo -sairaalan johtaja Robert Sangare.

Splendid-hotellin lisäksi läheiseen Cappuccino-ravintolaan iskettiin.

Ravintolan työntekijä kertoi aiemmin uutistoimisto AFP:lle, että ravintolassa on kuollut useita ihmisiä. Tietoa ei ole vahvistettu muista lähteistä.

Hotelli ja ravintola ovat YK:n työntekijöiden ja länsimaalaisten suosimia. Ne sijaitsevat vilkkaalla alueella pääkaupungissa lähellä kansainvälistä lentokenttää.

Ranskan suurlähettiläs Gilles Thibault kertoo Twitterissä, että kaupunkiin on määrätty ulkonaliikkumiskielto.

Aiemmin isku naapurimaassa

Iskujen tekijäksi ilmoittautuneen AQIMin juuret ovat Algeriassa, mutta viime vuosina ryhmä on toiminut laajalla alueella Saharan ja Sahelin seuduilla. Ryhmä tavoittelee islamilaista valtiota Pohjois- ja Länsi-Afrikkaan.  

Marraskuussa ryhmä hyökkäsi Radisson Blu -hotelliin Burkina Fason naapurimaassa Malissa ja otti 170 ihmistä panttivangiksi. 20 ihmistä kuoli, heistä suurin osa ulkomaalaisia.  

Lue myös:

    Uusimmat