Kymmeniä siviilejä kateissa ja 11 sotilasta kuollut epäillyn jihadisti-iskun jäljiltä Burkina Fasossa

1:34
MTV Uutiset Live tämän vuoden tammikuussa: Burkina Fasossa tapahtui sotilasvallankaappaus.

Länsi-Afrikassa Burkina Fasossa 11 sotilasta on saanut surmansa ja noin 50 siviiliä on kateissa epäillyn jihadistihyökkäyksen jäljiltä maan pohjoisosassa. Asiasta kertoi maan hallinnon tiedottaja myöhään tiistaina.

Tiedottajan mukaan kadonneita ihmisiä etsitään. Turvallisuuslähde on vahvistanut uutistoimisto AFP:lle, että mahdollinen kuolonuhrien lukumäärä voi olla jopa 60.

Tarvikkeita kuljettaneeseen saattueeseen hyökättiin maanantaina lähellä Gaskindea Soumin provinssissa, joka kuuluu Sahelin alueeseen. Lähde kertoo AFP:lle, että käytännössä koko saattue paloi.

Vastaavissa saattueissa kuljetetaan välttämättömyystarvikkeita maan pohjoisosan kaupunkeihin, joita jihadistit ovat saartaneet. Turvallisuuslähteiden mukaan sunnuntaina omatekoinen räjähde haavoitti neljää ihmistä toisessa armeijan saattamassa saattueessa Sahelissa, mutta kuljetus pääsi maanantaina kuitenkin perille.

Kapina jatkunut vuosia

Saharan eteläpuolisen Länsi-Afrikan Sahelin alueen jihadistikapina on jatkunut jo vuosikausia. Väkivaltaisuudet alkoivat alun perin Malissa, mutta levisivät sittemmin myös naapurimaiden Nigerin ja Burkina Fason alueille. Viime vuosina ne ovat levinneet myös Togoon ja Norsunluurannikolle.

Lähes puolet Burkina Fasosta ei ole maan hallinnon kontrollissa. Tammikuussa sotilasjuntta syrjäytti Burkina Fason presidentti Roch Marc Christian Kaboren maan johdosta. Sotilasjunttaa johtava everstiluutnantti Paul-Henri Sandaogo Damiba lupasi maan turvallisuuden olevan etusijalla, mutta vallankaappauksen jälkeen iskut ovat jatkuneet ja satoja ihmisiä on kuollut. Aiemmin tässä kuussa Damiba antoi potkut puolustusministerille ja otti roolin itse hoitaakseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja