Aseellinen ryhmä hyökkäsi kirkkoon ja sytytti sen tuleen Burkina Fasossa – useita kuollut, joukossa messua johtanut pappi

Länsiafrikkalaisessa Burkina Fasossa asemiehet tappoivat papin ja viisi seurakuntalaista katolisen kirkon messussa sunnuntaina. Hyökkäys tapahtui Dablossa maan pohjoisosassa aamuyhdeksältä paikallista aikaa, kertoivat viranomaiset.

Kuolleiden joukossa oli jumalanpalvelusta suorittanut pappi. Hyökkääjät avasivat tulen, kun messuun osallistuneet yrittivät paeta paikalta.

Hyökkäyksen jälkeen asemiehet sytyttivät kirkon ja useita kauppoja tuleen. Seuraavaksi hyökkääjät suuntasivat paikalliselle terveysasemalle ja ryöstivät sen.

– Kaupungissa on paniikkitunnelma. Ihmiset pysyttelevät kodeissaan ja kaupat ovat kiinni. Tämä on käytännössä aavekaupunki, kertoi Dablon pormestari Ousmane Zongo uutistoimisto AFP:lle.

Sunnuntain kirkkohyökkäys tapahtui kaksi viikkoa sen jälkeen, kun samanlainen hyökkäys tehtiin protestanttista kirkkoa vastaan Silgadjissa, joka sijaitsee myös maan pohjoisosassa. Tuolloin moottoripyörillä liikkuneet asemiehet surmasivat papin ja viisi seurakuntalaista.

Kyläkouluun hyökättiin viime kuussa

Burkina Fasossa on ollut yhä enemmän väkivaltaisia hyökkäyksiä, joiden takana epäillään olevan erilaisia jihadistiryhmiä. Iskut alkoivat vuonna 2015 juuri maan pohjoisosassa. Sen jälkeen hyökkäysten kohteeksi ovat joutuneet myös muut alueet, etenkin maan itäosassa, sekä maan pääkaupunki Ouagadougou.

Turvallisuuslähteiden mukaan jihadistit eivät pidä tiettyjä muslimien uskonoppineita tarpeeksi radikaaleina ja ovat joskus syyttäneet näitä yhteistyöstä viranomaisten kanssa.

Uskonnolliset johtajat eivät kuitenkaan ole ääriliikkeiden ainoita kohteita. Viime kuussa jihadistit hyökkäsivät kyläkouluun Maitaougoussa maan itäisessä maakunnassa Koulpelogossa. Iskussa kuoli kuusi ihmistä, joista viisi oli opettajia.

Pari päivää sitten Ranskan erikoisjoukot vapauttivat neljä ulkomaista panttivankia Burkina Fason pohjoisosassa. Kahden ranskalaisen lisäksi panttivankeina oli yksi yhdysvaltalainen ja yksi eteläkorealainen.

Ranskalla on entisissä siirtomaissaan Malissa, Burkina Fasossa, Nigerissä ja Tshadissa 4 500 sotilasta auttamassa paikallisia sotilaita jihadistiryhmien vastaisessa taistelussa. 

Lue myös:

    Uusimmat