Mainos

Burkina Fason iskuissa kuolleita Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta

Burkina Fason pääkaupungissa Ouagadougoussa tapahtuneissa terrori-iskuissa kuolleiden joukossa on ainakin kanadalaisia, ranskalaisia, sveitsiläisiä sekä yksi yhdysvaltalainen.  

Iskuissa kuoli liki 30 ihmistä. Aiemmin on kerrottu, että uhrien joukossa on 18 maan kansalaisia.  

Kanada on vahvistanut, että kuusi sen kansalaista kuoli iskuissa. Ranska ja Sveitsi ovat kumpikin kertoneet kahden kansalaisensa kuolemasta. Yhdysvaltojen mukaan yksi sen kansalainen sai surmansa. Yhdysvaltain mukaan iskussa kuollut mies oli Burkina Fasossa vapaaehtoistyössä.  

Terrori-iskut tehtiin Ouagadougoussa sijaitsevaan länsimaisten suosimaan Splendid-hotelliin ja Cappucino-ravintolaan perjantaina. Hyökkääjät tulittivat rakennuksessa olleita ihmisiä ja ottivat panttivankeja.  

Burkina Fason turvallisuusjoukot ja ranskalaiset erikoisjoukot valtasivat rakennukset takaisin hyökkääjiltä. Lisäksi Yhdysvallat on kertonut omien maassa olevien sotilaidensa avustaneen ranskalaisjoukkoja.  

Burkina Fason sisäministerin Simon Compaoren mukaan ravintolasta ja hotellista vapautettiin yli 170 panttivankia. Noin 30 ihmistä haavoittui iskuissa.  

Compaoren mukaan turvallisuusjoukkojen ja terroristien yhteenotossa kuoli kolme hyökkääjää, jotka kaikki olivat nuoria miehiä. Compaoren mukaan heidän ruumiinsa on tunnistettu.  

Turvallisuuslähteet ovat kertoneet aiemmin neljästä surmatusta terroristista, joista kaksi olisi ollut naisia.  

Terroristiverkosto al-Qaidan pohjoisafrikkalainen haara AQIM on ilmoittanut tehneensä iskut.  

Burkina Fasoon on julistettu kolmen päivän suruaika iskujen takia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.