Buffon vuodatti katkeria kyyneliä – shokkiputoaminen päätti häikäisevän maajoukkueuran

Italian ja Ruotsin välinen 0-0-tasapeli ja Italian shokkiputoaminen MM-kisoista päätti yhden fantastisen maajoukkueuran.

Italian maalivahti Gianluigi Buffon murtui kyyneliin, kun ottelu päättyi ja Ruotsi otti MM-paikan kahden ottelun yhteismaalein 1-0.

39-vuotias Buffon on jo aiemmin ilmoittanut, että hän päättää maajoukkueuransa tähän kauteen, mutta unelmana olivat jo uran kuudennet MM-kisat. Buffon ei pelannut vuoden 1998 kisoissa, mutta sen jälkeen hän on ollut maansa tukipilari aina MM-kisoissa. Kruununa on vuoden 2006 maailmanmestaruus.

–  Olen pahoillani, olen pahoillani, itkuinen Buffon sanoi ottelun jälkeen Rai-televisiokanavan haastattelussa.

– On tuskallista, että viimeinen pelini Italialle päättyi karsiutumiseen MM-kisoista, Buffon surkutteli.

– En ole pahoillani itseni puolesta, vaan koko italialaisen jalkapallon puolesta. Me epäonnistuimme tavoitteessamme, mikä olisi ollut tärkeä asia myös sosiaalisella tasolla.

Hän teki maajoukkuedebyyttinsä 29. lokakuuta 1997 MM-jatkokarsintaottelussa Venäjää vastaan. Tuolloin 19-vuotiaasta Buffonista tuli Italian maajoukkuehistorian nuorin maalivahti, kun hänet vaihdettiin loukkaantuneen Gianluca Pagliucan tilalle kesken ensimmäisen puoliajan.

– Urheilu opettaa häviämään ja voittamaan ryhmänä ja jakamaan surut sekä ilot, Buffon pyöritteli.

– Jätän maajoukkueen hyvien jätkien käsiin, he tulevat puhumaan omasta puolestaan. Gigione Donnarumma ja Mattia Perin eivät saa minua katumaan päätöstäni, Buffon sanoi mantteliperijöilleen.

Buffonin tavoin Daniele de Rossi ilmoitti, että maajoukkuepelit ovat nyt pelattu. Samaa ilmoitusta uumoillaan Giorgio Chielliniltä ja Andrea Barzaglilta.

Italialaismedian tietojen mukaan Italian maajoukkueen päävalmentaja Giampiero Ventura erosi tehtävästään. Hän ei itse myöntänyt asiaa tuoreeltaan, mutta Sky Italian lähteiden mukaan hän astuu sivuun.

Italia on viimeksi jäänyt MM-kisoista rannalle vuonna 1958. Maa ei ollut mukana kaikkien aikojen ensimmäisissä MM-kisoissa 1930, joten ensi kesän kisat ovat historian kolmannet ilman Italiaa.

Lue myös:

    Uusimmat