Italia järkyttyi MM-katastrofista, shokkitappio jätti joukkueen täysin sanattomaksi – "Meidät on tuhottu"

Italia karsiutui MM-kisoista karulla tavalla.

Italia karsiutui jalkapallon MM-kisoista, kun se hävisi Pohjois-Makedonialle 0-1-lukemin. Joukkue otti shokkitappion raskaasti vastaan.

Jalkapallon MM-jatkokarsintojen ensimmäinen kierros tarjosi yhden valtavan yllätyksen, kun kesällä Euroopan mestaruuden voittanut Italia karsiutui kisoista häviämällä Pohjois-Makedonialle viime hetken maalin turvin.

Tappio otettiin Italiassa raskaasti vastaan. Yllätyskarsiutuminen sai Italian tähtipelaajat ja valmentajankin sanattomiksi.

– Me olemme pettyneitä. Meidät on tuhottu. En löydä adjektiiveja (kuvailemaan), konkaripuolustaja Giorgio Chiellini toteaa Gazzetta dello Sportin mukaan.

– Tätä on vaikea selittää, vaikea löytää vastauksia. Tämä sattuu todella paljon, Jorginho komppaa.

– Viime kesän EM-kisoissa koin suurinta iloa urallani. Nyt koin suurimman pettymyksen. Tämä on jalkapalloa, ja välillä uskomattomia asioita tapahtuu. Tätä ottelua on vaikea analysoida. En tiedä, mitä sanoa, päävalmentaja Roberto Mancini summaa.

MM-katastrofi herätti nopeasti keskustelun Mancinin tulevaisuudesta Italian peräsimessä. Menestysluotsi ei itse halunnut pettymykseltään kommentoida tulevaisuuttaan, mutta Chiellini toivoo Italian jatkavan 57-vuotiaan Mancinin alaisuudessa.

– Meidän täytyy aloittaa uudelleen, mutta nyt on vaikea kommentoida. Toivon, että jatkamme yhä valmentajamme alaisuudessa. Mancini on välttämätön osa tätä maajoukkuetta, Chiellini painottaa.

Italia joutui jatkokarsintaan, kun se jäi oman lohkonsa kakkoseksi Sveitsin napatessa suoran kisapaikan hallitsevan Euroopan mestarin nenän edestä kahden pisteen erolla. Jossiteltavaakin jäi.

Sveitsi ja Italia pelasivat MM-karsintojen aikana kaksi peliä vastakkain. Italialla oli molemmissa otteluissa sauma voittoon, mutta keskikentän rankkarispesialisti Jorginho epäonnistui rangaistuspotkussa molemmissa Sveitsi-otteluissa. Epäonnistumiset nousivat Jorginhon mieleen torstaisen pettymyksen jälkeen.

– Sattuu miettiä noita epäonnistumisia. Mietin niitä vieläkin, ja mietin niitä koko loppuelämäni. Kun epäonnistuu auttamaan joukkuettaan, se painaa raskaasti, Jorginho toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat