Mainos

Buddhalaisuudesta pitänyttä taksikuskia epäillään äidintappajaksi ja HIV-tartuttajaksi – tämä hänestä tiedetään

Raahessa tapahtuneista kahdesta henkirikoksesta epäiltyä Tuomas Kangasniemeä epäillään nyt henkirikosten lisäksi HIV:n tietoisesta levittämisestä.

Rikoskomisario Jan Sormunen kertoo, että poliisi ilmoitti miehen henkilöllisyyden tavoittaakseen miehen mahdolliset seksikumppanit, jotta nämä voisivat ilmoittautua poliisille ja hakeutua hoidon piiriin. Poliisilla on tiedossa vanhastaan yksi henkilö, jonka epäillään olleen suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä miehen kanssa.

– On yksi asianomistaja törkeässä pahoinpitelyssä. Tiedotteeseen päädyttiin, koska kyse on erittäin vaarallisesta tartuntataudista, hän kertoo.

Hän ei halua kertoa tarkemmin, mistä tieto epäillystä taudin levittämisestä on tullut, mutta kyseiset asiat selvisivät esitutkinnan aikana.

Poliisi ei tässä vaiheessa tiedä, millä paikkakunnilla mies on saattanut tautia levittää. Toimintaa on tämänhetkisten tietojen mukaan voinut tapahtua ainakin vuosina 2016–2017, mutta myös aikaisemmin sukupuoliyhteydessä olleita kehotetaan käymään tautitesteissä ja ilmoittamaan asiasta poliisille.

Tappoi nuoren naisen ja äitinsä

Kangasniemen epäillään tappaneen 25-vuotiaan naisen sekä oman 65-vuotiaan äitinsä. Aiemmin uutisoitiin, että rikosnimike voi koveta jopa murhaksi. Nuoremman naisen ja Kangasniemen suhdetta selvitellään edelleen, eikä ole varmaa, ovatko he tunteneet toisensa, keskustelleet vai vain sattuneet olemaan samassa paikassa. Tapaus on Sormusenkin mukaan poikkeuksellinen.

Epäilty on Sormusen mukaan kuulusteluissa lähinnä kiistänyt syyteet.

– Hän on käyttänyt oikeuttaan olla kommentoimatta. Motiivia selvitetään edelleen, hän toteaa.

Vastusti somessa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa

Kangasniemellä on ollut käytössään sosiaalisen median tilejä, joista selviää miehen kiinnostus buddhalaisuuteen. Hän on myös ilmeisesti matkustellut ainakin aiemmin elämässään. Myös musiikki on ollut miehen sydäntä lähellä, ja hän on sekä kommentoinut että tykännyt esimerkiksi useista suomalaisen pop-artistin kuvista Facebookissa.

Viime elokuussa hän oli tiedustellut vihjeitä edullisista vuokra-asunnoista Turussa. Kangasniemi on toiminut Iltalehden mukaan osa-aikaisena taksinkuljettajana, jonka puolesta puhuvat myös hänen päivityksensä.

– Ajoin just yön taksia Raahessa. En vaihtaisi sekuntiakaan... 

Kangasniemi on sosiaalisessa mediassa ottanut kantaa joidenkin kampanjoiden puolesta, lisäten kuvikseen esimerkiksi Suomi 100 -kuvan, sekä inhimillisyyttä puolustavan ja naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastustavan otoksen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.