Mainos

Brother Christmas toteuttaa vakavasti sairaan pikkupojan toiveen: Viljami, 7, haluaa Kolmårdenin eläintarhaan ennen sokeutumistaan

Vakavaa neurologista tautia sairastava Viljami haluaa päästä Kolmårdenin eläintarhaan Ruotsiin katsomaan suuresti rakastamiaan eläimiä vielä ennen sokeutumistaan. Hyväntekeväisyystempauksistaan tunnettu Brother Christmas aikoo toteuttaa Viljamin toiveen.

Tuuloslainen Viljami sairastaa SCA7-tautia, jonka oirekuvaan liittyy muun muassa verkkokalvon rappeuma ja näön heikkeneminen. Sairauteen ei ole lääkettä, ja se johtaa pahimmillaan kuolemaan. Viljamin pelätään sokeutuvan tänä kesänä.

Brother Christmas sai vihiä eläinrakkaan Viljamin toiveesta tämän äidin hyvältä ystävältä. Nyt Brother Christmas vetoaa ihmisiin Facebookissa saadakseen kokoon summan, jolla seitsemänvuotias Viljami, hänen 3 sisarustaan ja vanhemmat pääsevät eläintarharetkelle yhdessä.

Viljamin äiti, Tiina Toivonen, kertoo MTV Uutisten haastattelussa, että Viljami sai diagnoosin SCA7-taudista vain noin kaksi viikkoa sitten. Diagnoosia edelsivät lukuisat tutkimukset.

Epäilykset siitä, että Viljamilla ei ole kaikki kunnossa, lähtivät näön heikettyä radikaalisti.

– Silmälääkäriltä Viljami sai lähetteen neurologille, ja neurologi havaitsi magneettikuvista pikkuaivojen surkastumisen alkaneen.

Viljamin sairaus näkyy Toivasen mukaan käytännössä paitsi näön huononemisena myös välillä aggressiivisena käyttäytymisenä.

– Myös uusien ihmisten kohtaaminen on Viljamille vaikeaa. Lisäksi kädet ovat alkaneet täristä aika voimakkaasti. Kun menemme esimerkiksi syömään vieraisiin paikkoihin, hänelle pitää ottaa mukaan omat pillimukit, muuten juominen ei onnistu.

Eläinrakas poika haluaisi rekkakuskiksi

Viljamin suurin haave olisi tulla isona rekkakuskiksi. Äiti Tiina Toivanen suree sitä, että se unelma ei koskaan toteudu.

Sitäkin tärkeämpää on toteuttaa pienempiä toiveita, joista tärkein on koko perheen matka Kolmårdenin eläintarhaan Tukholmaan.

Eläinrakas pikkupoika haluaa päästä näkemään mahdollisimman monta tarhaeläintä.

– Viljami tykkää kaikista eläimistä. Meillä on itsellä koira ja pari kissaa, ja ne ovat hänelle tosi tärkeitä. Viimeksi hän oli ihan innoissaan siitä, kun naapurin lehmät laskettiin laitumelle. Satuimme ajamaan ohi juuri silloin, kun niitä paimennettiin pellolle. Auto olisi Viljamin mielestä pitänyt jättää siihen paikkaan, ja meidän olisi pitänyt jäädä katsomaan lehmiä koko päiväksi, Toivanen naurahtaa.

Toivanen on kiitollinen hyvälle ystävälleen siitä, että Viljamin eläintarhahaaveesta voi tulla piankin totta.

– Hän oli laittanut postia Brother Christmasille ja pyytänyt meille matka-apua hänen kauttaan. Jokainen ihminen tarvitsisi hänenkaltaisensa ystävän, Toivanen kiittelee.

Rahankeruuhanke tuli Toivaselle itselleen täytenä yllätyksenä.

– En voi sanoin kuvata sitä oloa, mikä minulle tuli, kun kuulin siitä. Voin vain kuvitella, että tunne oli samanlainen kuin leijonalla häkissä, kun ei tiedä, mihin päin pitäisi mennä. Se oli aivan mielettömän upeata.

Hanketta vetävä Brother Christmas lupaa, että Viljamin haave toteutetaan keinolla tai toisella.

– Toiveena on tietysti, että perhe voisi olla perillä pidempään kuin vain yhden yön. Uskon, että auttamishalua löytyy.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja