Brittiteini luuli kärsivänsä vain pitkittyneestä flunssasta – oireiden syy olikin paljon vakavampi: "Yrittäkää elää hetkessä"

Syövän oireet – millaisesta oireesta tulee huolestua? 2:17
Tuntuuko, että mikä tahansa oire voi olla merkki syövästä? Lääkäri kertoo, milloin hälytyskellojen pitäisi oikeasti soida.

Teinipojan pitkittynyt flunssa johtui leukemiasta

Brittiläinen 15-vuotias Amir Robinson-Behnejad oli kärsinyt pitkään flunssasta. Myöhemmin syyksi paljastui jotain paljon vakavampaa, nimittäin akuutti lymfaattinen leukemia, kertovat The Mirror ja Yorkshire Live -sivustot.

Lehtien mukaan hänellä olisi ollut flunssan oireita peräti kahden vuoden ajan ennen diagnoosia.

Hoitohenkilökunnan asenne loi uskoa tulevaan

Amir muistelee, että päivä, jona hänet kirjattiin Liverpoolissa sijaitsevaan Alder Heyn lastensairaalaan, oli henkisesti raskas.

Hänelle antoi kuitenkin toivoa tulevasta se, miten tarmokkaasti hänen tilanteeseensa tartuttiin. Hänestä tuntui heti alusta alkaen, että hän olisi osaavissa käsissä.

– He ovat todellisia ammattilaisia, Amir kiittelee.

– Heti kun tulin sinne, sain pitsaa ja joku tuli puhumaan minulle ja kertomaan hoitosuunnitelmasta.

Hoitohenkilökunta laati hänelle kolmen vuoden hoitosuunnitelman. 

– Heti kun näin sen, oloni helpottui. Sitten piti enää vain noudattaa tuota suunnitelmaa ja huolehtia siitä, että minulla oli kaikki hyvin.

Perhe tukena kaiken aikaa

Kolmen vuoden aikana tuli vastoinkäymisiä. Amir sairastui muun muassa keuhkokuumeeseen, jonka vuoksi hän joutui olemaan viikkoja vuoteenomana.

Vanhemmat ja veli olivat Amirin tukena. Äiti Lisa irtisanoutui työstään voidakseen olla hänen luonaan sairaalassa.

Loppu hyvin, kaikki hyvin

Nyt tilanne näyttää hyvältä. 18-vuotias Amir on parantunut ja hän opiskelee ensimmäistä vuotta kauppatieteitä yliopistossa. Hänen silloisen koulunsa ansiosta hän pystyi edistämään aiempia opintojaan jonkin verran, vaikka olikin sairaalassa.

Koronapandemiasta huolimatta Amir nauttii elämästään. Sairaus sai hänet suhtautumaan asioihin eri tavalla kuin ennen.

– Iloitsen siitä ajasta, joka minulle on annettu. Tuon kaiken jälkeen tajusin, että pitää nauttia nykyhetkestä. Yrittäkää elää hetkessä.

Lue myös:

    Uusimmat