Brittiperhe piti 1-vuotisjuhlat koronarajoituksista huolimatta – pettynyt poliisi: "Edelleen on ihmisiä, joiden mielestä säännöt eivät koske heitä"

Tältä koronavirus näyttää keuhkojen röntgenkuvissa 8:24
Tältä koronavirus näyttää keuhkojen röntgenkuvissa.

Synttärijuhlien järjestäjät kertoivat olleensa varmoja, että heidän sukulaisillaan ei ole koronatartuntaa.

Isossa-Britanniassa on käynnissä laaja koronasulku. Viranomaiset ovat toivoneet, että ihmiset poistuisivat kotoa vain, jos se on välttämätöntä.

Eräs perhe päätti kuitenkin järjestää 1-vuotiaalle lapselleen syntymäpäiväjuhlat, kertoo muun muassa BBC. Poliisi sai vihiä pirskeistä ja 14 vierasta sai sakot.

Poliisi päätti pirskeet ja jakeli sakkoja

Torstaina 4. helmikuuta Nottinghamin poliisi sai tiedon siitä, että eräässä asunnossa Mansfieldissä vietettiin juhlia. Jotkut olivat nähneet talon ulkopuolella juhlakoristeluita ja ilmoittaneet asiasta viranomaisille. Osallistujat olivat myös grillanneet ruokaa.

Poliisi tuli paikalle noin kolmen aikaan iltapäivällä ja juhlat loppuivat siihen. Viranomaisten mukaan paikalla oli 24 ihmistä, joista 10 oli lapsia. Jokainen aikuinen sai 800 punnan sakon, koska olivat osallistuneet juhliin.

Poliisien mukaan jotkut vieraista olivat matkustaneet Birminghamista juhlistamaan 1-vuotiaan merkkipäivää.

Näin juhlien järjestäjät kommentoivat

Nottinghamshirve Live -sivuston toimittaja jututti asunnossa asunutta naista ja hänen tytärtään, jotka myönsivät järjestäneensä juhlat.

Toimittaja kysyi, olivatko he ajatelleet, että voisivat mahdollisesti tuolla tavalla tulisivat rikkoneeksi sääntöjä.

– Emme ajatelleet sitä, kuului vastaus.

– Ajattelimme, että he olivat samaa perhettä. Kyse ei ollut ystävistä vaan perheestä.

– Tiesimme, ettei heillä ole koronavirusta, koska kyseessä oli meidän perheemme. 

Nainen ja hänen tyttärensä olivat omien sanojensa mukaan varmoja siitä, että kellään sukulaisella ei olisi koronatartuntaa.

Toimittaja tiedusteli, oliko kukaan perheenjäsenistä käynyt koronatesteissä.

– Ei heillä ollut oireita.

Toimittaja huomautti, että tutkimusten mukaan koronatartunta voi olla oireeton. Tämä oli heille uusi tieto.

Poliisi harmissaan

Nottinghamin poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Steve Cooper toivoo, että ihmiset noudattaisivat koronaohjeistuksia. Ne on tarkoitettu suojelemaan kaikkia.

– On todella iso pettymys kuulla, että viranomaisten täytyi jälleen keskeyttää yksi iso kokoontuminen, Cooper totesi Nottinghamshire Livelle.

– On selvää, että edelleen on ihmisiä, joiden mielestä säännöt eivät koske heitä tai että he voivat tehdä ohjeistuksista oman versionsa.

Lue myös:

    Uusimmat